Πέμπτη 19.09.2024
More

    ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Προσπάθεια εφησυχασμού και υποσχέσεις αποσπασμένες απ΄την πραγματικότητα

    Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του ΠΓΝΙ με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας, Δημ. Βαρτζόπουλου, την περασμένη Παρασκευή στα Ιωάννινα.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

    Η επίσκεψη του Υφυπουργού, με τη συνοδεία του νέου διοικητή & υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, έναν μήνα μετά την ψήφιση του νόμου «για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» και δύο εβδομάδες πριν την λήξη της διορίας επιλογής νοσηλευτών κ.α. να ενταχτούν στον νέο Φορέα στην 6η ΥΠΕ, είχε ως μοναδικό στόχο να κατευνάσει τις ανησυχίες των εργαζομένων στην Ψυχική Υγεία και να επιτευχθεί η «εθελοντική τους στρατολόγηση». Άλλωστε κατά τις δηλώσεις του, η επίσκεψη έγινε για να διευκρινιστούν «τεχνικά ζητήματα», τα οποία  δεν λύνουν ποτέ Υπουργοί, αλλά υπηρεσιακά στελέχη και έλαβε χαρακτηριστικά κομματικής φιέστας με την παρουσία βουλευτού της ΝΔ, αλλά και της ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ στην ομάδα υποδοχής που στήθηκε από την Διοίκηση.

    Η «φιλότιμη» προσπάθεια του υφυπουργού να πείσει ότι «τίποτα δεν θα αλλάξει», παρ΄ ότι τίποτα δεν μένει ίδιο, συγκρούεται με την ίδια την πραγματικότητα και τις προβλέψεις του νόμου. Εγγύηση κατά τον ίδιο, είναι οι «καλές προθέσεις του Υπουργείου & του Υπουργού». Απέφυγε να απαντήσει για τον πυρήνα του νέου νόμου και την ένταξη με αναβαθμισμένο ρόλο, ΜΚΟ και ιδιωτικών κλινικών πλάι στις «δημόσιες» δομές στο νέο Φορέα, με ενιαία διοίκηση και συλλειτουργία. Εστίασε μόνο στον υποτίθεται «καλύτερο έλεγχο των ΜΚΟ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ