Πέμπτη 19.09.2024
More

    Έφτασε η μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΣ WBC

    Ελάχιστοι, ίσως και κανείς δε φανταζόταν πριν μερικά χρόνια, όταν η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και μετέπειτα στην Α2 Εθνική κατηγορία, ότι θα ερχόταν η στιγμή που η ομάδα αυτή θα έπαιρνε μέρος σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, εκπροσωπώντας την πόλη, αλλά και τη χώρα.

    Κι όμως, η πορεία των τελευταίων έξι ετών από την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία μέχρι την κατάκτηση της 5ης θέσης στο περσινό πρωτάθλημα διέψευσε κάθε εκτίμηση περί διάλυσης της ομάδας που στηρίχθηκε εξαρχής από τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και στη συνέχεια από τον φίλαθλο κόσμο της πόλης που αγκάλιασε την προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής. Έτσι, τα βήματα προόδου έγιναν σκαλοπάτι με σκαλοπάτι και σήμερα το βράδυ στις 20.30 ο ΠΑΣ έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς υποδέχεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο την σπουδαία ιταλική ομάδα της Σάσσαρι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά στην φάση των ομίλων του Eurocup.

    Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε την Τρίτη με την τελευταία προπόνηση και τον κ. Πέρκο να έχει στη διάθεσή τους τις αθλήτριες του ρόστερ με εξαίρεση την Αμερικανίδα Κέρναλ που λόγω των περιορισμών στη συμμετοχή ξένων αθλητριών, που δεν έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο, επιλέχθηκε να μείνει εκτός 12άδας.

    Οι υπόλοιπες αθλήτριες όμως είναι παρούσες και η ομάδα αλλά και ο οργανισμός του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ετοιμάζεται να ζήσει το παιχνίδι αυτό όπως του αρμόζει. Σαν μία μεγάλη γιορτή του μπάσκετ και της ομάδας του ΠΑΣ με εκατοντάδες φιλάθλους να δίνουν βροντερό παρών στο Νέο Κλειστό, έχοντας εξαντλήσει σχεδόν τα εισιτήρια. Κάποια ελάχιστα έμεναν αδιάθετα μέχρι αργά χθες το απόγευμα, αλλά εκτιμάται ότι και αυτά θα διατεθούν με το Νέο Κλειστό να «ντύνεται» στα μπλε από νωρίς.

    Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν μερικές μέρες ο προπονητής της ομάδας Στεφ. Πέρκος, οι αθλήτριες Ντ. Σαρηγιαννίδου και Τζ. Άρτσερ, ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε Γιάννης Ζήκος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γ. Οικονόμου μίλησαν για τον σημαδιακό χαρακτήρα της σημερινής αναμέτρησης με την ιταλική Σάσσαρι.

    Προσοχή…

    Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων του ΠΑΣ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φίλους της ομάδας που θα βρεθούν στο γήπεδο να φορούν μπλουζάκια στο μπλε χρώμα της ομάδας αλλά εφιστούν παράλληλα και την προσοχή, ώστε να μη συμβεί το παραμικρό που μπορεί να ζημιώσει την ομάδα.

    Το παράδειγμα άλλωστε των κωμικοτραγικών καταστάσεων που βίωσαν όσοι βρέθηκαν στο παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΣ με τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου, θα στοιχειώνει άλλωστε για καιρό τα τεκταινόμενα γύρω από το οπαδικό κίνημα της πόλης και θα μείνει στο διηνεκές ως ένα παράδειγμα προς αποφυγήν…

    Επίσης, αντιπροσωπεία του συνδέσμου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, ενόψει του σημερινού ευρωπαϊκού παιχνιδιού.

    Όπως αναφέρει o Σύνδεσμος σε ανάρτησή του στο Facebook:

    «Ενημερώνουμε τους οπαδούς της ομάδας πως έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια τα οποία και εξαφανίζουμε έως την έναρξη του αγώνα. Συνεπείς όλοι στο ραντεβού του συνδέσμου, στις 18:00 ΟΛΟΙ έξω από το κλειστό, ΟΛΟΙ με μπλε».

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ