Παρασκευή 27.09.2024
More

    Εκτός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες για το δίκτυο

    Εκτός χρονοδιαγράμματος για πολλοστή φορά από την έναρξη του σχεδιασμού βρίσκεται η φάση της υλοποίησης των εργασιών για το δίκτυο αγωγών χαμηλής και μέσης πίεσης φυσικού αερίου στην πόλη των Ιωαννίνων και γενικότερα στο λεκανοπέδιο από τη ΒΙΠΕ και τον δήμο Ζίτσας, και αυτό αποτυπώθηκε από τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων enaon EDA και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας στο τέλος Ιουλίου.

    Τότε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτού Ιωαννίνων κ. Τσίμαρη στη Βουλή, είχε αναφερθεί σχετικά πως οι κατασκευαστικές εργασίες στα όρια του δήμου Ιωαννιτών θα ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου κάτι που δεν έγινε και είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολο – αν όχι αδύνατο – να γίνει την τελευταία εβδομάδα του μήνα.Την απάντηση της εταιρείας ανέγνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κασσής, υπενθυμίζοντας πως και ο δήμος Ιωαννιτών είχε αποστείλει σχετικό ερώτημα προς το ΥΠΕΝ και τον κ. Σκυλακάκη που δεν είχε πάντως απαντηθεί…

    Όπως προκύπτει επιπλέον από την απάντηση οι εργασίες στα όρια του δήμου Ιωαννιτών επρόκειτο να ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου με το δίκτυο αγωγών μέσης πίεσης που συνδέει τη ΒΙΠΕ με την Ελεούσα και την Ελεούσα με την πόλη των Ιωαννίνων. Συνολικά, αναφέρεται πως για το 2024 προβλέπεται η κατασκευή 4,5 χλμ αγωγών δικτύου μέσης πίεσης και 10 χλμ αγωγών χαμηλής πίεσης στον δήμο Ιωαννιτών. Για την περίοδο 2025-2028 προβλέπεται η κατασκευή 122 χλμ δικτύου αγωγών χαμηλής πίεσης, ενώ η τροφοδότηση της ΒΙΠΕ με φυσικό αέριο εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2025 και η πόλη των Ιωαννίνων θα έχει τις πρώτες συνδέσεις με το δίκτυο φυσικού αερίου στο τέλος του 2025.

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ