Δευτέρα 30.09.2024
More

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 18 επιστήμονες στην λίστα των κορυφαίων 2% Ερευνητών του Κόσμου

    Στη λίστα των κορυφαίων 2% ερευνητών του κόσμου -γνωστή και ως «World’s Top 2% Scientists List»-, βρίσκονται 18 επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

    Σε αυτή περιλαμβάνονται 18 μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας (μέλη ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο Ίδρυμα με 100.000 ερευνητές και ερευνήτριες από 22 επιστημονικούς κλάδους και 174 υποπεδία, που κατατάσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση τον αντίκτυπο της έρευνάς τους.

    Τα δεδομένα προσδιορίστηκαν από την ετήσια βιβλιομετρική μελέτη που διενεργείται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus. Δημοσιεύθηκαν δε από τον έγκριτο επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier και είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, με την πάροδο των ετών, έχει αυξηθεί σταθερά και σημαντικά ο αριθμός των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υψηλής ποιότητας και του διεθνώς αναγνωρισμένου ερευνητικού έργου που παράγεται στο Ίδρυμα.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ