Παρασκευή 18.10.2024
More

    Τώρα πια, δεν υπάρχουν δικαιολογίες…

    Εκτεθειμένος στα μάτια των φιλάθλων του ΠΑΣ είναι από την Κυριακή το απόγευμα ο Ρενέ Πομς, το ίδιο όπως και η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής κ. Παλαιολόγος που χειρίστηκε τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, καθώς όλοι τους επιβεβαίωσαν αυτό που και ο δημοσιογραφικός κόσμος και οι φίλαθλοι είχαν διακρίνει.

    Ότι η ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι με αρκετές νέες προσθήκες στις αρχές Σεπτεμβρίου, και αφού είχε ολοκληρωθεί η προετοιμασία και ξεκινούσαν οι επίσημες υποχρεώσεις, έχει σοβαρές ελλείψεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής χωρίς να διαθέτει ούτε έναν δημιουργικό μέσο, ενώ σοβαρό είναι και το πρόβλημα στην άμυνα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς να είναι αργοί και να εκτίθενται εύκολα όταν υπάρχουν γρήγοροι επιθετικοί, αφού δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τα κενά στις πτέρυγες λόγω του συστήματος που επιλέγει ο Αυστριακός τεχνικός.

    Για όλα τα παραπάνω, είχαν ηχήσει τα πρώτα καμπανάκια στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, όπου είχαμε επισημάνει ότι η ενδεκάδα που είχε επιλέξει ο κ. Πομς ήταν πειραματική και δε δούλεψε στον αγωνιστικό χώρο. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, η τακτική επέστρεψε στο αρχικό πλάνο και ήρθε η νίκη, όμως στα παιχνίδια με Νίκη Βόλου και Μακεδονικό, η τεχνική ηγεσία επέστρεψε στην λανθασμένη τακτική και φυσικά η ομάδα το πλήρωσε με την απώλεια πέντε βαθμών.

    Η ήττα από τον Μακεδονικό στην Ευκαρπία την Κυριακή που επικράτησε εύκολα με 3-1 και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από τους Γιαννιώτες, έφερε στην επιφάνεια τα γνωστά προβλήματα αλλά αποκάλυψε και τις αδυναμίες της τεχνικής ηγεσίας να αλλάξει το πλάνο της τακτικής. Ο ΠΑΣ έμεινε ήδη πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λάρισα που «καθάρισε» εύκολα τον Ηρακλή το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι δείχνει πως είναι μία ομάδα που έχει έναν μοναδικό τρόπο ανάπτυξης, που έχει χαρτογραφηθεί από τους αντιπάλους της και πως δεν υπάρχει κάποιο άλλο, εναλλακτικό πλάνο.

    Εκεί βρίσκεται η απόλυτη ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας με τον κ. Πομς να είναι εκτεθειμένος επιπλέον και επειδή ο ίδιος πριν από λίγες εβδομάδες υποστήριξε σε δηλώσεις του, ότι το ρόστερ είναι πλήρες και δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό, ενώ την Κυριακή μετά την ήττα από τον Μακεδονικό παραδέχθηκε πως η ομάδα δε διαθέτει δημιουργικό μέσο και πως αυτός είναι ο λόγος που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο σύστημα!

    Δεν είναι αργά

    Το καλό θα μπορούσε να πει κάποιος είναι πως οι «σφαλιάρες» αυτές για τον ΠΑΣ ήρθαν νωρίς στο πρωτάθλημα και υπάρχει πολύς χρόνος για να διορθωθούν, αρκεί να υπάρχει καθαρό μυαλό στο τεχνικό επιτελείο και φυσικά αρκεί η διοίκηση να κάνει τις μεταγραφικές κινήσεις που είναι δεδομένο πως απαιτούνται τον Ιανουάριο εκτός κι αν μέχρι τότε είναι πολύ αργά.

    Η απόσταση των πέντε βαθμών από την πρωτοπόρο Λάρισα δεν είναι μεγάλη για ένα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών από τις οποίες υπολείπονται οι 22 και τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις εάν φυσικά όλα εξελιχθούν ομαλά. Με τη σημερινή εικόνα όμως ο ΠΑΣ είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα είναι μέσα στην κούρσα των διεκδικητών της ανόδου ή αν θα μείνει κι άλλο πίσω στη βαθμολογία.

    Η απολογία Πομς

    Στις δηλώσεις του ο κ. Πομς έκανε λόγο για απογοητευτική εμφάνιση με την ομάδα του να μην έχει την ενέργεια που χρειαζόταν από την αρχή του αγώνα.

    «Πολύ απογοητευτική εμφάνιση από την πλευρά μας, γιατί από το πρώτο δευτερόλεπτο δεν μπήκαμε με την ενέργεια που θα έπρεπε. Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ σε μία αντεπίθεση και μετά το 1-0 ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε. Η άμυνα του Μακεδονικού ήταν πολύ καλή και έβγαινε στις κόντρα επιθέσεις που ήταν δύσκολες για μας.  Έχω το 100% της ευθύνης. Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως ότι παίζουμε στη Super League 2, που υπάρχουν πολλές μονομαχίες, τα γήπεδα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και δεν είναι εύκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο. Στη Super League 2 πρέπει να έχεις τρεξίματα, να μάχεσαι, να κερδίζεις τις μονομαχίες και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Θα πρέπει να δούμε τι έφταιξε, η αίσθηση που έχω είναι ότι ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, ήμασταν «πεινασμένοι», αλλά όταν ξεκίνησε το παιχνίδι δεν ήμασταν στο γήπεδο, δεν πήγαμε στις μονομαχίες και έτσι δεχτήκαμε το γκολ και όταν το ματς έγινε 1-0 ήταν δύσκολο μετά να επιστρέψουμε. Δεκάρι δεν έχουμε, αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα αυτό το σύστημα, αλλά δεν είναι το πρόβλημα το σύστημα. Το πρόβλημα είναι να ότι στα ματς πρέπει να μπαίνουμε προετοιμασμένοι για μάχη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πομς μετά τον αγώνα στην Ευκαρπία.

    Τα … άκουσαν από τους φιλάθλους

    Στο γήπεδο του Μακεδονικού αισθητή έκαναν την παρουσία τους 150 περίπου φίλοι του ΠΑΣ που στήριξαν την ομάδα, απογοητεύτηκαν όμως από την τραγική εμφάνιση και στο τέλος του αγώνα αποδοκίμασαν τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και το διοικητικό δίδυμο των αδελφών Χριστοβασίλη που μαζί με τον κ. Παλαιολόγο και τον κ. Ντάσιο πήγαν κοντά στην κερκίδα και είχαν συζήτηση με τους φιλάθλους που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την εικόνα που εμφανίζει η ομάδα όπως και για τις επιλογές παικτών που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν το καλοκαίρι.

    Την Παρασκευή με Καμπανιακό

    Οριστικά το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον Καμπανιακό για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα γίνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στους «Ζωσιμάδες» με ώρα έναρξης στις 17.00 και τηλεοπτική κάλυψη από το monobala.gr.

    Από σήμερα ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Καμπανιακό, στο οποίο ο ΠΑΣ φλερτάρει με αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων, καθώς στα κακά αποτελέσματα της ομάδας έρχονται να προστεθούν η ημέρα και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα που είναι απαγορευτικές για την παρουσία των περισσότερων φιλάθλων. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:

    • ΘΥΡΕΣ 3-4-6 – 15€
    • ΘΥΡΑ 9 – 10€
    • ΘΥΡΑ 3VIP – 25€
    • ΘΥΡΑ 5 GOLD – 35€
    • Παιδικά έως 16 ετών (ημ. γεννήσεως 2008 και μετά) για τις θύρες 3-4-6-9 – 5€

    Η βαθμολογία

    • Λάρισα  12
    • ΠΑΟΚ Β’   8
    • Μακεδονικός  7
    • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  7
    • Καμπανιακός  6
    • Καβάλα  3
    • Ν. Βόλου 3
    • Διαγόρας  2
    • Εθν. Κεραμιδίου 2
    • Ηρακλής  2

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ