Τετάρτη 23.10.2024
More

    «Μαρτυρίες και Εικόνες της Ελληνικής Εποποιΐας 1940-1944» στο Καλπάκι

    Σπάνιο υλικό από το πολύτιμο αρχείο του Πολεμικού Μουσείου παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφίας «Μαρτυρίες και Εικόνες της Ελληνικής Εποποιΐας 1940-1944» που παρουσιάζεται από τις 18 έως τις 28 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου.

    Η έκθεση λειτουργεί στα πλαίσια των ιστορικών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2024» αποτίνοντας φόρο τιμής στους Ήρωες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία.

    Το σπάνιο αυτό υλικό παρουσιάζει γνωστές αλλά και άγνωστες στιγμές του Έπους του 1940. Μέσα από δεκάδες φωτογραφίες ευκαιρία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σχεδόν κάθε πτυχή του πολέμου, καθώς αποτυπώνει τους πολεμιστές, τις μάχες, τους τραυματίες, την χαρά, τον πόνο, αποτυπώνει κάθε στιγμή του Έπους.

    Την έκθεση έχουν ήδη επισκεφθεί πολλά σχολεία με τους μαθητές να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις στιγμές των μαχών, ακούγοντας παράλληλα ότι η περιοχή του Καλπακίου αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους τόπους – ΣΥΜΒΟΛΑ αφού, κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, δέχτηκε το κύριο βάρος της Ιταλικής επίθεσης.

    Τα σχολεία συνδυάζουν την επίσκεψη στην έκθεση με επίσκεψη στο Μνημείο του Μαχητή, στο Πολεμικό Μουσείο, στο πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής ενώ παρακολουθούν και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το Έπος του ’40.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ