Ίδια με την περσινή χρονιά ήταν η κίνηση στα κρεοπωλεία της πόλης σύμφωνα με την γραμματέα του συλλόγου Κρεοπωλών κα Αριστέα Θώμου.
Και αυτές τις γιορτές η κίνηση που καταγράφηκε ήταν με θετικό ισοζύγιο καθώς τα νοικοκυριά επέλεξαν να κάνουν τις αγορές τους στα συνοικιακά κρεοπωλεία και να εμπιστευτούν τους κρεοπώλες για τα γιορτινά τραπέζια που στρώθηκαν!
Μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο ήταν αυτά που προτιμήθηκαν κατά κύριο λόγο από τις νοικοκυρές καθώς το κοτόπουλο είναι πιο εύκολο στο ψήσιμο και γεμίζει με λιγότερα υλικά ενώ είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν την γαλοπούλα στις συνήθειές τους. Το μοσχάρι και το χοιρινό πάντα μπαίνει στο τραπέζι ενώ δεν έλειψαν και τα ρολά που γεμίστηκαν με διάφορα υλικά και αποξηραμένα φρούτα για να νοστιμίσουν τα ρεβεγιόν. Το αρνί και το κατσίκι προτιμήθηκε περισσότερο την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με την γραμματέα του συλλόγου.
«Ο κόσμος και αυτή τη χρονιά μας προτίμησε και μας ενίσχυσε με τις αγορές του. Η κίνηση ήταν η ίδια με τις προηγούμενες χρονιές και παρά το γεγονός ότι καταγράφονται πολλές αυξήσεις στις πρώτες ύλες και παντού, υπήρξε προγραμματισμός και δεν έλειψε το κρέας από τα οικογενειακά τραπέζια», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Θώμου.
Και οι επισκέπτες
Εντυπωσιακό είναι ότι και πολλοί ξένοι επισκέπτες των Ιωαννίνων προμηθεύτηκαν κρέας προκειμένου να το μαγειρέψουν και να φάνε παρά το γεγονός ότι ήταν μακριά από τις εστίες τους. Στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τις περισσότερες φορές υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες και αυτό βοηθά στο να μαγειρέψει κάποιος και να εξοικονομήσει τα χρήματα από το να φαει έξω!
«Ναι! Υπήρχε και κόσμος που μας αναζήτησε το διαδίκτυο και που ήρθαν και προμηθεύτηκε κρέας», είπε η κα Θώμου.
Τέλος, αυτή την περίοδο η κίνηση είναι υποτονική καθώς αφενός υπάρχει απόθεμα από τις πρόσφατες αγορές αλλά και πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν αποτοξίνωση από την υπερκατανάλωση κρέατος το προηγούμενο διάστημα.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ