Τρίτη 24.06.2025
More

    Η ΕΙΝΗ στρέφεται κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

    Τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη και συνολικά την πολιτική της Κυβέρνησης στον κλάδο της υγείας όπου προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος των πραγματικών αναγκών των ασθενών αλλά και των εργαζόμενων, στοχοποιεί η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη επί του πορίσματος της Αρχής Διαφάνειας για τις απευθείας αναθέσεις του 2023 στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Μία υπόθεση που έρχεται όπως αναφέρει η ΕΙΝΗ ως συνέχεια της άλλης μεγάλης υπόθεσης που φέρει την υπογραφή της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Υγείας που δεν είναι άλλη από την αγορά του ακινήτου για την ανέγερση του Παιδιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΕΙΝΗ κ.κ Παππάς και Λαγός αντίστοιχα, έθεσαν στο στόχαστρο τον κ. Γεωργιάδη στον οποίο καταλογίζει όμως και σειρά ψευδών αναφορών σε όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία.

    «Μόνιμα κερδισμένοι είναι οι εταιρίες-προμηθευτές είτε τηρούνται είτε δεν τηρούνται οι δικοί τους νόμοι.  Με αυτήν την απάντηση ο Υπουργός ξεκαθαρίζει επίσης ότι ακόμη και από αυτούς τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, λόγω δημοσιονομικής πειθαρχίας και προτεραιότητας των πολεμικών δαπανών, ελάχιστα χρήματα μπορούν να κατευθύνονται στις ανάγκες για προσωπικό και υπηρεσίες για ασθενείς, διότι οι εταιρίες προηγούνται είτε έτσι είτε αλλιώς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

    Από τη δική του πλευρά ο κ. Λαγός έθεσε σειρά ερωτημάτων που αναφέρονται στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης και όσων ο χειρισμός της από τον κ. Γεωργιάδη δημιουργέ καθώς απαξιώνεται και αποδομείται το έργο μίας ανεξάρτητης αρχής όπως είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Συνέδεσε μάλιστα το πόρισμα για το νοσοκομείο Χατζηκώστα με τα πορίσματα που επίσης απασχολούν την τοπική επικαιρότητα και τα οποία αναφέρονται στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη. «Γιατί το ένα πόρισμα να αρχειοθετείται και όχι το άλλο; Μήπως τελικά είναι υπόθεση προσώπων και όχι πολιτικών επιλογών; Γιατί δε δίνουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για να δούμε ποιες είναι οι εταιρείες που πήραν τις απευθείας αναθέσεις των 4 εκ. ευρώ σε ένα χρόνο; Είναι ένα συνολικό πολιτικό ζήτημα η διαχείριση και οι επιλογές της ηγεσίας του υπ. Υγείας να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα κινείται κάθε φορά», σημείωσε ο κ. Λαγός.

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ