Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ζαγορίου για την αντιπυρική περίοδο

Συνεδρίαση για την αντιπυρική περίοδο 2026 και τον συντονισμό πολιτικής προστασίας

Στους Ασπραγγέλους πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Ζαγορίου, με βασικό αντικείμενο τον σχεδιασμό δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων φορέων, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Ηπείρου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Δασική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία, καθώς και εθελοντικές ομάδες και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής με τον Κων. Τσιώπο και Ευάγ. Μπαλατσό, καθώς και η Δασάρχης Ιωαννίνων Μαργαρίτα Καρβούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια και οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις, με έμφαση:

  • στην ετοιμότητα και άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών,
  • στη συντήρηση υποδομών όπως δασικοί δρόμοι και υδατοδεξαμενές,
  • στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων,
  • και στην ενημέρωση των κατοίκων για την πρόληψη πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου υπογράμμισε ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η ασφάλεια των πολιτών αποτελούν προτεραιότητα, σημειώνοντας τη σημασία του έγκαιρου συντονισμού όλων των δυνάμεων.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ