Τρίτη 30.04.2024
More

    Συλλογικές αντιδράσεις στις ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

    Έναντια στο νομοσχέδιο με το οποίο το Λύκειο Ζωσιμαίας γίνεται Πρότυπο, τάσσονται ΕΛΜΕ, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, ένωση γονέων, αλλά και απόφοιτοι.

    «Το νομοσχέδιο προβλέπει πρότυπα σχολεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις οργανικές θέσεις. Ένα σχολείο, όπως αυτό, θα δημιουργήσει πρόβλημα και εδώ. Είμαστε ενάντια, γιατί θα γίνει κατηγοριοποίηση σχολείων. Υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται πρότυπα σχολεία, αλλά δεν είναι έτσι. Συμμερίζομαι την αγωνία των εκπαιδευτικών, καθώς θα αποδυναμωθεί το σχολείο και φυσικά θα δημιουργηθεί πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στέφανος Μιχάλης.

    Ο Νικολάκης Παναγιώτης ως σύλλογος διδασκόντων διατράνωσε την αγωνία και την ανησυχία του, καθώς όπως είπε, χάνεται ένα γενικό λύκειο για μια μεγάλη περιοχή. «Η κατανομή γίνεται με χωροταξικά κριτήρια άρα όσοι υπάγονται εδώ μένουν χωρίς γενικό λύκειο και θα αναγκαστούν να πάνε αλλού. Επίσης, είναι σοβαρό το θέμα για εμάς, γιατί χάνουμε την οργανική μας θέση, που έχουμε πολλά χρόνια υπηρεσίας. Το επιλέξαμε γιατί είναι γενικής θέσης σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η κα Αθηνά Ντέλα, ανέφερε ότι όλη αυτή η κατάσταση προωθήθηκε εν μέσω καραντίνας και ήταν δύσκολο να υπάρξει αντίδραση και να ακουστούν όλες οι απόψεις.

    Η ΕΛΜΕ είναι δίπλα μας και τάσσεται κατά, όπως και η ένωση γονέων. Παρευρέθηκαν όλοι αλλά και απόφοιτοι του σχολείου, που συμμετείχαν στο συμβούλιο που είχε γίνει. Θέλω να πω ότι αυτό το σχολείο έχει χτιστεί σε ιδιοκτησία του δημοσίου. Οι συγκεκριμένοι κύκλοι επιμένουν εμμονικά και το συνδέουν με τα κληροδοτήματα. Καμία σχέση δεν έχει», είπε μεταξύ άλλων η κα. Ντέλα.

     

     

     

     

     

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ