Σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τη δολοφονία της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, μετά τον εντοπισμό της σορού της σε αγροτική έκταση στην περιοχή Βατόλακκος.
Η σορός βρέθηκε θαμμένη στο σημείο που υπέδειξε στους αστυνομικούς ο 43χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα έπειτα από πολύωρη ανάκριση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε δεμένη με πλαστικά δεματικά (tie wrap) και φιμωμένη με μονωτική ταινία, γεγονός που αποτυπώνει τη βιαιότητα της επίθεσης που δέχθηκε.
«Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για αυτήν την εξαφάνιση, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, αξιωματικοί θεωρούσαν ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Mega.
Και συνέχισε: «Δεν είχαμε στοιχεία από την πρώτη στιγμή για να πούμε ότι ήταν ύποπτος. Ωστόσο, τις συγκεκριμένες ημέρες το βιντεοληπτικό υλικό από την κάμερα του σπιτιού είχε διαγραφεί, χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση. Του είχε περάσει το μήνυμα ότι βοηθά την Αστυνομία, την έρευνα. Όταν διαπιστώσαμε από κάμερα γειτονικής οικίας ότι η γυναίκα προσέγγισε το σπίτι και ουσιαστικά δεν εξήλθε ποτέ από αυτό, τότε επικεντρώσαμε εκεί τις έρευνές μας».
Τι ισχυρίζεται ο 43χρονος για το έγκλημα
Ο 43χρονος Σκοπιανός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα σημειώθηκε στις 30 Μαΐου ύστερα από έντονο διαπληκτισμό μέσα στο σπίτι όπου διέμενε ως ενοικιαστής της 45χρονης. Κατά τους ισχυρισμούς του, οι δύο είχαν στο παρελθόν ερωτική σχέση και εκείνη την ημέρα η Σταυρούλα τού ζήτησε να επανασυνδεθούν ερωτικά, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.
Όπως υποστήριξε, η συζήτηση εξελίχθηκε σε καβγά, κατά τη διάρκεια του οποίου η γυναίκα τον απείλησε ότι θα ενημερώσει τη σύζυγό του για τη σχέση τους. Η ένταση κλιμακώθηκε και, σύμφωνα με την ομολογία του, την χτύπησε αρχικά με γυάλινο μπουκάλι μπύρας.
Στη συνέχεια, καθώς η 45χρονη φώναζε ζητώντας βοήθεια, της έκλεισε το στόμα, χρησιμοποιώντας ακόμη και μονωτική ταινία, ενώ αργότερα της κατάφερε δύο μαχαιριές κοντά στην καρδιά.
Μετά τη δολοφονία, ο 43χρονος φέρεται να έδεσε το σώμα της με πλαστικά δεματικά, να το τύλιξε σε σακούλες και να το άφησε μέσα στο σπίτι.
Το επόμενο πρωί μετέφερε τη σορό με το μικρό βαν που χρησιμοποιούσε σε χωράφι ιδιοκτησίας του στον Βατόλακκο, περίπου πέντε χιλιόμετρα από το σημείο του εγκλήματος. Εκεί έσκαψε λάκκο και την έθαψε, προσπαθώντας να εξαφανίσει κάθε ίχνος.
Η προσπάθεια παραπλάνησης των Αρχών
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης επιχείρησε στη συνέχεια να παραπλανήσει τις έρευνες και να παρουσιάσει την υπόθεση ως ληστεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ερευνητές, πραγματοποίησε αναλήψεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της 45χρονης και αργότερα παρέδωσε τις κάρτες της σε άλλο αλλοδαπό άνδρα, έχοντας μάλιστα σημειώσει επάνω τους τους κωδικούς PIN.
Ο δεύτερος άνδρας φέρεται να έκανε αναλήψεις από ΑΤΜ της περιοχής τις επόμενες ημέρες, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτουν ενδείξεις συμμετοχής του στη δολοφονία.
Αντίθετα, οι αρχές θεωρούν ότι ο 43χρονος χρησιμοποίησε τις κινήσεις αυτές προκειμένου να δημιουργήσει σύγχυση και να απομακρύνει τις υποψίες από τον ίδιο.
Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξαν τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων, καθώς και η ανάλυση των τραπεζικών συναλλαγών της 45χρονης.
Όταν οι αρχές παρουσίασαν στον 43χρονο τα ευρήματα που είχαν συγκεντρώσει, εκείνος φέρεται να κατέρρευσε και να ομολόγησε, υποδεικνύοντας τελικά το σημείο όπου είχε θάψει τη σορό της Σταυρούλας Λεβεντάκη.








