Ισχυρό μεταγραφικό «χτύπημα» από τον ΠΑΣ WBC

Άρχισε να ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός των ανθρώπων του ΠΑΣ WBC για τη συγκρότηση ενός ρόστερ με παίκτριες υψηλού επιπέδου που θα δώσουν τη δυνατότητα στον Βασίλη Μασλαρινό να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα με υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών τη νέα σεζόν. Ο ΠΑΣ WBC ανακοίνωσε ήδη τις δύο πρώτες μεταγραφές Αμερικανίδων παικτριών, στις θέσεις των γκαρντ και φόργουορντ αντίστοιχα, φέρνοντας στα Ιωάννινα δύο αθλήτριες με πολλές περγαμηνές και εξαιρετικές συστάσεις που έχουν περάσει από το «κόσκινο» του κ. Μασλαρινού που ζήτησε να αποκτηθούν.

Η πρώτη ανακοίνωση του ΠΑΣ αφορούσε στην Αμερικανίδα πλέι μέικερ Jerkaila Jordan, με ύψος 1,75 που έρχεται στα Ιωάννινα έχοντας ήδη αποκτήσει εμπειρίες τόσο από το κορυφαίο επίπεδο του κολεγιακού μπάσκετ στις ΗΠΑ όσο και από επαγγελματικά πρωταθλήματα στην Τουρκία και το Μεξικό.

Η παρουσία της Jordan προσθέτει ταχύτητα, πίεση στην άμυνα και δυνατότητα δημιουργίας στο transition παιχνίδι, στοιχεία που αναμένεται να ενισχύσουν ουσιαστικά το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΣ Γιάννινα WBC.

Η δεύτερη μεταγραφή είναι αυτή της επίσης Αμερικανίδας  Ashton Judd.


Η 22χρονη Αμερικανίδα guard/forward (1.85μ.) έρχεται στα Ιωάννινα μετά από μία ιδιαίτερα σημαντική πορεία στο NCAA, αγωνιζόμενη σε δύο από τα κορυφαία προγράμματα του αμερικανικού κολεγιακού μπάσκετ.

Η Judd ξεκίνησε την κολεγιακή της καριέρα στο Missouri, όπου αγωνίστηκε για τρεις σεζόν, καταγράφοντας σταθερά ανοδική πορεία. Ως freshman αναδείχθηκε μέλος της SEC All-Freshman Team, έχοντας 7,4 πόντους και 3,0 ριμπάουντ ανά αγώνα. Τη δεύτερη χρονιά της ανέβασε την παραγωγικότητά της στους 13,4 πόντους και 6,4 ριμπάουντ, ενώ την περίοδο 2024-25 ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11,6 πόντους, 5,0 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ ανά παιχνίδι, αποτελώντας μία από τις κορυφαίες παίκτριες της ομάδας της.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Missouri της έδωσαν την ευκαιρία να μετακινηθεί στο ιστορικό πρόγραμμα του University of Texas, μία ομάδα που εκείνη την περίοδο διεκδικούσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο NCAA αναζητώντας ένα περιβάλλον πρωταθλητισμού και υψηλών απαιτήσεων και τελικά κατακτώντας τον τίτλο της Southeastern Conference με τους Longhorns.

Η Ashton είναι μία αθλήτρια που συνδυάζει μέγεθος, αθλητικότητα, περιφερειακό σουτ και ένταση στο παιχνίδι της, ενώ διαθέτει εμπειρίες από το κορυφαίο επίπεδο του αμερικανικού κολεγιακού μπάσκετ.

Πάει για δυνατή σέντερ

Έχοντας αποκτήσει ήδη δύο Αμερικανίδες στις θέσεις γκαρντ και φόργουορντ, ο ΠΑΣ αναζητά μία εξαιρετική επιλογή στη θέση της σέντερ, με τον κ. Μασλαρινό να έχει τσεκάρει συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτριών ώστε να καταλήξει στην τελική του επιλογή για να γίνουν οι συζητήσεις από τη Διοικούσα.

Με την απόκτηση της τρίτης ξένης παίκτριας κλείνει – λογικά – ο κύκλος των μεταγραφικών κινήσεων για τις θέσεις των ξένων ενώ ο ΠΑΣ όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα διατηρήσει στο δυναμικό του την Μπο Μούγιοβιτς, τη μεγάλη άτυχη της περσινής σεζόν που υπέστη ρήξη χιαστού, πλην όμως είχε ήδη καταφέρει από την άφιξή της να μεταμορφώσει το παιχνίδι της ομάδας. Η Μούγιοβιτς ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης και εκτιμάται, ότι στην έναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές Οκτωβρίου, θα είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ομάδα.

Προφανώς στη συνέχεια ο κ. Μασλαρινός σε συνεργασία με τη Διοικούσα θα καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις για τον κορμό των Ελληνίδων παικτριών.

Οι περιορισμοί για τις ξένες αθλήτριες

Η ΕΟΚ στο μεταξύ ανακοίνωσε την προκήρυξη του πρωταθλήματος στην Α1 Γυναικών στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων πως θα πρέπει υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνα να δηλώνονται έξι Ελληνίδες. Επίσης, για τις ομάδες που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος να έχουν στο ρόστερ τους περισσότερες ξένες αθλήτριες (τέσσερις και πάνω από τις 3+1 κοινοτική) προβλέπεται, ότι στην πεντάδα θα βρίσκονται υποχρεωτικά καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης τουλάχιστον δύο Ελληνίδες. Αυτό δεν ισχύει όμως για τις περιπτώσεις των ομάδων που θα έχουν δηλωμένες τρεις ξένες αθλήτριες και μία κοινοτική που μπορούν να τις χρησιμοποιούν ταυτόχρονα στην πεντάδα, χωρίς χρονικό περιορισμό. Σε απλή μετάφραση ο ΠΑΣ που λογικά θα ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο με πέρυσι δηλαδή θα αποκτήσει και μία τρίτη Αμερικανίδα και θα έχει ως κοινοτική την Μούγιοβιτς, θα έχει τη δυνατότητα να τις χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και τις τέσσερις στην πεντάδα, χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό και η 5η θέση να καλύπτεται από Ελληνίδα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ