Στο 100% οι αποζημιώσεις
«Μέχρι τις 20 Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι καταγραφές και θα έχει συνταχθεί η ΚΥΑ οριοθέτησης για τις πληγείσες περιοχές», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Κώστας Κατσαφάδος, αναφορικά με τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία.
Ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FM, πρόσθεσε ότι και από τις 20/8 και μετά οι πολίτες θα μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, ενώ ανέφερε ότι η αποζημίωση την οποία θα λάβουν σε σχέση με τις εκτιμηθείσες ζημιές θα είναι στο 100%.
Ακόμη ο υφυπουργός υποστήριξε ότι ήδη εκπονούνται μελέτες γύρω από την καλύτερη αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση των πληγεισών περιοχών.
Τέλος, όσον αφορά στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, έκανε λόγο για «ανεδαφική κριτική» η οποία «στερείται ρεαλιστικών δεδομένων».








