Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου ο Στέφανος Ντούσκος

Την πρόκριση στην ημιτελική φάση του σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του Άμστερνταμ εξασφάλισε ο Στέφανος Ντούσκος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην προημιτελική σειρά όπου συμμετείχε.

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε την κούρσα σε 6:50.26, επίδοση που του χάρισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Την πρώτη θέση πήρε ο Νορβηγός Γιόνας Σλέτερμαρκ Γιούελ με 6:44.97, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ουρουγουανός Μπρούνο Σετράρο Μπεριόλο με 6:47.71.

Ο Ντούσκος διατήρησε από νωρίς θέση εντός της πρώτης τριάδας και στα τελευταία μέτρα δεν χρειάστηκε να πιέσει περισσότερο, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκρισή του. Ο Σουηδός Σάμιουελ Όσκαρσον, που ακολούθησε στην τέταρτη θέση, τερμάτισε σε 6:54.31, σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή.

Στα ημιτελικά προκρίθηκαν επίσης ως νικητές των σειρών τους δύο από τους σημαντικότερους αντιπάλους του Ντούσκου, ο Γερμανός Όλιβερ Ζάιντλερ και ο Λευκορώσος Γιαουχένι Ζαλάτι.

Τον καλύτερο χρόνο στο σύνολο των προημιτελικών σημείωσε, πάντως, ο Αμερικανός Σάμιουελ Μέλβιν, ο οποίος επικράτησε στην τέταρτη σειρά με χρόνο 6:42.36.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ