Πέμπτη 19.09.2024
More

    Η πανδημία αύξησε τα κιλά μας…

    Τι είπε η κλινική διατροφολόγος, Μ. Ναυρόζογλου

    Το τσιμπολόγημα λόγω της ανίας και της ψυχολογικής κατάστασης στην καραντίνα, η κλεισούρα και η μειωμένη φυσική δραστηριότητα, συνέβαλαν στο να πάρει η ένδειξη της ζυγαριάς την…ανηφόρα.

    Τα κιλά αυξήθηκαν…

    Σχεδόν το 1/3 των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν αποκτήσει περισσότερο βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 30 χώρες του κόσμου, εξετάζοντας τον αντίκτυπο του κορωνοϊού και των lockdown στις επιλογές υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή, διαπίστωσε ότι, ενώ πολλοί γνωρίζουν την πιθανή σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και της σοβαρότητας των συμπτωμάτων κορωνοϊού, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αποκτούν συνεχώς βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Η κλινική διατροφολόγος Μαίρη Ναυρόζογλου ερωτηθείσα για τις συνέπειες υπογράμμισε ότι πολλοί είναι εκείνοι που διαπίστωσαν αύξηση του βάρους τους ειδικά μετά το τέλος της καραντίνας και αναζητούν λύσεις ώστε να επανέλθουν στο προηγούμενο σωματικό τους βάρος και να μην μείνουν τα περιττά κιλά.

    Οι λύσεις που προτείνει είναι απλές και στοιχειοθετούν αυτό που πρέπει να ακολουθούμε όλοι μας. Προσοχή στις διατροφικές επιλογές μας, σωματική άσκηση είναι το δίπτυχο της σταθερής απώλειας βάρους.

    Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα μικρά παιδιά. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ακολουθείται δίαιτα αλλά ισορροπημένη διατροφή και έλεγχος στις τροφές που καταναλώνουν τα παιδιά.

     

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ