Τρίτη 28.06.2022
More

  Μία ματιά στις εκλογές από το ’80 ως σήμερα (φωτογραφίες)

  Μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ, από τους προεκλογικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και γενικότερα το κλίμα άλλων περιόδων, όπως η δεκαετία του 1980, ζωντανεύουν στην έκθεση του Ιδρύματος Μελετών Αδριατικού Χώρου σε συνεργασία με την ΕΗΜ, σε μία έκθεση που καθίσταται απόλυτα επίκαιρη λόγω των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

  Ο φωτογραφικός φακός του Κων. Κωστούλα έχει αποτυπώσει κάποιες αξέχαστες στιγμές της καθημερινότητας των εκλογών εκείνης της περιόδου στην πόλη των Ιωαννίνων, κυρίως λίγο πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και τις πολιτικές ομιλίες των αρχηγών κομμάτων στην κεντρική πλατεία.

  Παράλληλα όμως στην έκθεση που φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος» φιλοξενείται και εκτίθεται ένα μοναδικό αρχειακό υλικό, ένας ανεκτίμητος πλούτος σχετικά με το υλικό των κομμάτων ανά περιόδους, αλλά και το υλικό των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. Για μία έκθεση πραγματικό θησαυρό έκαναν λόγο σε δηλώσεις τους τόσο ο Κων. Βλάχος από την ΕΗΜ και το ίδρυμα Μελετών, όσο και ο Κων. Κωστούλας, που παραχώρησε το φωτογραφικό αυτό υλικό για τις ανάγκες της έκθεσης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  TOP ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  CULTURE