Παρασκευή 24.01.2020
More

  Μία ματιά στις εκλογές από το ’80 ως σήμερα (φωτογραφίες)

  Μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ, από τους προεκλογικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και γενικότερα το κλίμα άλλων περιόδων, όπως η δεκαετία του 1980, ζωντανεύουν στην έκθεση του Ιδρύματος Μελετών Αδριατικού Χώρου σε συνεργασία με την ΕΗΜ, σε μία έκθεση που καθίσταται απόλυτα επίκαιρη λόγω των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

  Ο φωτογραφικός φακός του Κων. Κωστούλα έχει αποτυπώσει κάποιες αξέχαστες στιγμές της καθημερινότητας των εκλογών εκείνης της περιόδου στην πόλη των Ιωαννίνων, κυρίως λίγο πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και τις πολιτικές ομιλίες των αρχηγών κομμάτων στην κεντρική πλατεία.

  Παράλληλα όμως στην έκθεση που φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος» φιλοξενείται και εκτίθεται ένα μοναδικό αρχειακό υλικό, ένας ανεκτίμητος πλούτος σχετικά με το υλικό των κομμάτων ανά περιόδους, αλλά και το υλικό των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. Για μία έκθεση πραγματικό θησαυρό έκαναν λόγο σε δηλώσεις τους τόσο ο Κων. Βλάχος από την ΕΗΜ και το ίδρυμα Μελετών, όσο και ο Κων. Κωστούλας, που παραχώρησε το φωτογραφικό αυτό υλικό για τις ανάγκες της έκθεσης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  TOP ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δένδρο στα Γιάννενα – Πότε στολίστηκε και γιατί

  Τα πρώτα ελεύθερα Χριστούγεννα των Ιωαννίνων το 1913 συνδυάστηκαν και με την εισαγωγή του εθίμου του χριστουγεννιάτικου δένδρου σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση που είχε στολίσειτο 1912 η Guy Chantepleure.

  Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο με το Δίκτυο Νέων Ηπείρου

  Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην πανέμορφη Ήπειρο, από το Δίκτυο Νέων Ηπείρου.

  Δρίσκος ή Μπιζάνι

  Ο Δρίσκος και το Μπιζάνι διαδραμάτισαν σοβαρό ρόλο στην ιστορία των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Γιαννιωτών.

  Μία ματιά στις εκλογές από το ’80 ως σήμερα (φωτογραφίες)

  Μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ, από τους προεκλογικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και γενικότερα το κλίμα άλλων περιόδων, όπως η δεκαετία του 1980, ζωντανεύουν στην έκθεση του...

  Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την παράδοση του στρατού Ηπείρου στους Γερμανούς το Πάσχα του ’41

  Στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα υπεγράφη πρωτόκολλο ανακωχής με τον γερμανικό στρατό, στο Βοτονόσι Ιωαννίνων.

  CULTURE

  «Η ψυχή της Ηπείρου» στις 5 Φεβρουαρίου

  Μετά από μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, οι δύο σπουδαίες προσωπικότητες της παραδοσιακής μας μουσικής, ο ζωντανός θρύλος Πετρολούκας Χαλκιάς και ο βιρτουόζος λαουτίστας Βασίλης Κώστας, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν την Ψυχή της Ηπείρου, το καινούριο τους album “The Soul of Epirus”, που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο, στον τόπο γέννησής του.

  Εκδήλωση για την διατήρηση της Πολυφωνικής Μουσικής

  Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου διοργανώνει την Ημερίδα Πληροφόρησης του Έργου POLYPHONIA «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

  ΙΩΑΝΝΙΝΑ- Το Πανεπιστήμιο τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

  Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

  Κοπή πίτας στο Χατζηκώστα

  Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 12 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

  Ο «Ταξιτζής» στην Εξαύδα

  Η προβολή της ταινίας «Ο Ταξιτζής», θα γίνει την Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 20:15, από το καλλιτεχνικό σωματείο ΕΞΑΥΔΑ (με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ).