Δευτέρα 13.07.2020
More

  Μία ματιά στις εκλογές από το ’80 ως σήμερα (φωτογραφίες)

  Μοναδικά φωτογραφικά ενσταντανέ, από τους προεκλογικούς αγώνες, τις συγκεντρώσεις και γενικότερα το κλίμα άλλων περιόδων, όπως η δεκαετία του 1980, ζωντανεύουν στην έκθεση του Ιδρύματος Μελετών Αδριατικού Χώρου σε συνεργασία με την ΕΗΜ, σε μία έκθεση που καθίσταται απόλυτα επίκαιρη λόγω των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

  Ο φωτογραφικός φακός του Κων. Κωστούλα έχει αποτυπώσει κάποιες αξέχαστες στιγμές της καθημερινότητας των εκλογών εκείνης της περιόδου στην πόλη των Ιωαννίνων, κυρίως λίγο πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και τις πολιτικές ομιλίες των αρχηγών κομμάτων στην κεντρική πλατεία.

  Παράλληλα όμως στην έκθεση που φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος» φιλοξενείται και εκτίθεται ένα μοναδικό αρχειακό υλικό, ένας ανεκτίμητος πλούτος σχετικά με το υλικό των κομμάτων ανά περιόδους, αλλά και το υλικό των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. Για μία έκθεση πραγματικό θησαυρό έκαναν λόγο σε δηλώσεις τους τόσο ο Κων. Βλάχος από την ΕΗΜ και το ίδρυμα Μελετών, όσο και ο Κων. Κωστούλας, που παραχώρησε το φωτογραφικό αυτό υλικό για τις ανάγκες της έκθεσης.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  TOP ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

  Ταξιδεύοντας στην Ήπειρο με το Δίκτυο Νέων Ηπείρου

  Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην πανέμορφη Ήπειρο, από το Δίκτυο Νέων Ηπείρου.

  Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δένδρο στα Γιάννενα – Πότε στολίστηκε και γιατί

  Τα πρώτα ελεύθερα Χριστούγεννα των Ιωαννίνων το 1913 συνδυάστηκαν και με την εισαγωγή του εθίμου του χριστουγεννιάτικου δένδρου σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση που είχε στολίσειτο 1912 η Guy Chantepleure.

  Δρίσκος ή Μπιζάνι

  Ο Δρίσκος και το Μπιζάνι διαδραμάτισαν σοβαρό ρόλο στην ιστορία των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Γιαννιωτών.

  Άγ. Γεώργιος εξ Ιωαννίνων- Ο προστάτης της Προεδρικής Φρουράς

  Ο Άγιος Γεώργιος δεν είναι μόνο προστάτης της πόλεως των Ιωαννίνων, αλλά τιμάται και ως προστάτης Άγιος της Προεδρικής Φρουράς, των ενδόξων Φουστανελάδων του Γένους μας που πρωτοστάτησαν στους Εθνικούς αγώνες.

  Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

  Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

  CULTURE

  «Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» στο θέατρο Φρόντζου

  Το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με τον Τάσο Νούσια σε σκηνοθεσία Μαρλένε Καμίνσκυ, έρχεται στα Ιωάννινα, στο θέατρο ΕΗΜ Φρόντζου, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 21:15.

  «Πριν τα μεσάνυχτα» στο θερινό σινεμά

  Την ταινία του  Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Πριν τα μεσάνυχτα» προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 21:30.

  Ioannina Rock City- Διήμερη γιορτή της ροκ μουσικής

  To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει στις 21 και 22 Ιουλίου ένα διήμερο αφιερωμένο στη ροκ μουσική. 

  Ακυρώνεται η συναυλία «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας»

  Εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος ματαιώνεται η συναυλία «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας».

  Τα Πάθη της Γενιάς του ξακουστού Οιδίποδα

  Η Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οἱ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζει μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση βασισμένη στη σύνθεση πέντε αρχαιοελληνικών τραγωδιών.