Δευτέρα 22.04.2024
More

  Εντυπωσίασαν Ήπειρο και Κέρκυρα οι συναυλίες Ελληνο-Αυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού

  Εντυπωσίασαν το κοινό σε Ήπειρο και Κέρκυρα οι συναυλίες του φετινού Ελληνο-Αυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σε Ιωάννινα, Πάργα και Κέρκυρα οι συναυλίες κλασικής μουσικής που έδωσε η ορχήστρα εγχόρδων “Danubia Strings” της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας.

  Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2022», που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και διοργανωτής των εκδηλώσεων ήταν η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής, το Κέντρο Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας», τον Δήμο Πάργας, τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Έρασμος”.

  Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της η κ. Martina Hermann Πληρεξούσια Υπουργός και Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αποστολής της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, ο δήμαρχος Πάργας κ. Νικόλαος Ζαχαριάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ενώ το «παρών» έδωσαν στελέχη των δημοτικών αρχών και των δημοτικών συμβουλίων των προαναφερόμενων δήμων, εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων των ως άνω περιοχών, εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών αλλά και των χορηγών των συναυλιών.

  Οι μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία: “Klosterneuburg”, “Bisamberg-Leobendorf”, “Tulln”, “Sieghatskirchen” της παραδουνάβιας περιοχής της Κάτω Αυστρίας και του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας» που αποτελούσαν την ορχήστρα εγχόρδων “Danubia Strings”, εντυπωσίασαν το κοινό με το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο και, υπό τη διεύθυνση του Mario De Rose παρουσίασαν έργα κορυφαίων κλασικών συνθετών και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που παρευρέθηκε στο υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ., στο Κάστρο της Πάργας και στο Μποσκέτο Durrell της Κέρκυρας.

  Είχε προηγηθεί στα Ιωάννινα (Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος), η συναυλία κλασικής μουσικής με Αυστριακούς και Έλληνες καλλιτέχνες (Maria Bisso-σοπράνο, Cristina Basili-βιολοντσέλλο, Timotej Kosovinc-κιθάρα, Mαρία Μοσχέτα-πιάνο), όπου το κοινό απόλαυσε μια μαγική μουσική βραδιά με έργα από την εποχή μπαρόκ μέχρι και τη σύγχρονη μουσική, με πρωτότυπους συνδυασμούς οργάνων και φωνής. Ψυχή των εκδηλώσεων ήταν μια Ελληνίδα μουσικός που διαπρέπει στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην Κάτω Αυστρία, η κα Αριάδνη Μπαζίλη, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου “Klosterneuburg”.

  Θα πρέπει να σημειώσουμε, το φετινό «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» συμπίπτει με την επέτειο των 190 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστρίας.

  Σχέσεις που διαπνέονται από αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών και προσήλωση σε κοινές αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες οικοδομούνται καθημερινά οι πολυεπίπεδες διμερείς σχέσεις και η κοινή ευρωπαϊκή μας ιδέα.

  Επίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται για το ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας 100 χρόνια από την 1η Ιανουαρίου του 1922, όταν τέθηκε σε ισχύ ο σχετικός νόμος που του έδωσε οντότητα και κυριαρχία στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού κράτους της Αυστρίας.

  Το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής ευχαριστεί όλους τους συνδιοργανωτές, τους συμμετέχοντες μαθητές και καλλιτέχνες, τους επίσημους αλλά και τους πολίτες που παρευρέθηκαν στις συναυλίες, καθώς και τους χορηγούς, υποστηρικτές, δωρητές των εκδηλώσεων για τη συμβολή τους στην άρτια και επιτυχημένη φετινή διοργάνωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ