Τετάρτη 24.04.2024
More

  Διακρίσεις μαθητών του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας

  Το Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας ανακοίνωσε βράβευση του σχολείου στον 14ο Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου των Εκδόσεων Πατάκη για την περίοδο 2021 – 2022

  Λαμβάνοντας μέρος με μία ομάδα έξι μαθητών/τριών και με την υποστήριξη της φιλολόγου Κ. Σεβεντεκίδου, το σχολείο διακρίθηκε ανάμεσα στα τρία σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα που απέσπασαν βραβείο. Επίσης, η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Ανδρομάχη Τσουμάνη κέρδισε για το ποίημά της βιβλία επιλογής της, αξίας 50 ευρώ.

  Ο διαγωνισμός αφορούσε πεζό ή ποιητικό κείμενο με ελεύθερο θέμα και οι συμμετέχοντες μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα κείμενο προσωπικό, αυθόρμητο και ειλικρινές, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες τους, αναφερόμενοι σε πραγματικά ή φανταστικά περιστατικά.

  – Σημαντική επίσης διάκριση στον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που προκήρυξε το Ίδρυμα Καίτης Λασκαρίδη πέτυχε η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του σχολείου Κυριακή Γκουργκούλη. Το διήγημά της με τίτλο «Η ιστορία του πορτρέτου» κέρδισε το 1ο  βραβείο (1500 ευρώ). Επίσης, η Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει ως μέλος στην Κριτική Επιτροπή για τον 10ο Διαγωνισμό του Ιδρύματος. Αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ “Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι” παρουσίασε με πρωτότυπο τρόπο την ιστορία από την οπτική γωνία του πορτρέτου, εντυπωσιάζοντας τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής.

  Στον εν λόγω διαγωνισμό συμμετείχαν με διηγήματα συνολικά 5 μαθητές/τριες του σχολείου έχοντας την υποστήριξη της φιλολόγου Κ. Σεβεντεκίδου.

  Πιο συγκεκριμένα:

  • ο Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, μαθητής της Β΄ Λυκείου, με το διήγημα «Μουντή Δευτέρα»

  • ο Αθανάσιος Βάντζιος, μαθητής της Β΄ Λυκείου, με το διήγημα «Ο άνθρωπος που νίκησε τη μοναξιά»

  • η Κυριακή Γκουργκούλη, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, με το διήγημα «Η ιστορία του πορτρέτου»

  • ο Παναγιώτης Γιουγλής, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, με το διήγημα «Εξ όνυχος τον λέοντα»

  • η Μαργαρίτα Κασιούμη, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου, με το διήγημα «Εκεί που οι άγγελοι φοβούνται να διαβούν»

  O διαγωνισμός εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και αθλοθετείται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με στόχο να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 22 Μαΐου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ