Παρασκευή 01.03.2024
More

  Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ποιοτικό κρασί

  Στηρίζοντας και προωθώντας το ποιοτικό κρασί από την Ήπειρο, αλλά και από ολόκληρη τη χώρα, η Cava 800 πραγματοποίησε την Κυριακή για 5η χρονιά την έκθεση ποιοτικού κρασιού στο ξενοδοχείο Epirus Palace.

  Η έκθεση ποιοτικού κρασιού συγκέντρωσε και φέτος δεκάδες οινοπαραγωγούς από ολόκληρη τη χώρα με μεγάλες αλλά και μικρές οινοποιητικές μονάδες, με κύριο χαρακτηριστικό τους, όπως ανέφερε ο Σπ. Παππάς από την Cava 800, την εξαιρετική ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων τους.

  Ο κ. Παππάς σε δηλώσεις του στο ITV αναφέρθηκε στην αλλαγή της ψυχολογίας του καταναλωτικού κοινού, αλλά και των επιχειρήσεων μετά την πανδημία ή σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που διανύουμε σήμερα, σημειώνοντας επίσης, πως παρά τις επιπλέον δυσκολίες, λόγω της αύξησης στις τιμές των προϊόντων από τις πρώτες ύλες ως το τελικό προϊόν διάθεσης, επιχειρήσεις και καταναλωτές αντίστοιχα, προσαρμόζονται.

  Ερωτηθείς σχετικά με το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι οινοποιητικές μονάδες στην Ήπειρο σε σχέση με εκείνες στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο κ. Παππάς τόνισε, ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια γίνεται εξαιρετική δουλειά, τόσο από τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Ζοίνος ή το Οινοποιείο Γκλίναβος, όσο όμως και από οινοποιητικές επιχειρήσεις οικογενειακού χαρακτήρα, που δίνουν έμφαση, τόσο στο ποιοτικό κρασί, όσο όμως και στο τσίπουρο, που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά. «Θεωρώ, ότι τα οινοποιεία στην Ήπειρο βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και όσο περνά ο καιρός θα πάνε ακόμη καλύτερα και η αναγνώρισή τους εκτός της Ηπείρου, αλλά και διεθνώς θα έρθει ακόμη πιο γρήγορα από ότι περιμένουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ