Τρίτη 01.12.2020
More

  Για 12η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Photometria στα Γιάννενα

  Την 12η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Photometria με θεματική «Stalk Me», φιλοξενούν τα Ιωάννινα από τις 12 – 19 Σεπτεμβρίου

  Πρόκειται για έναν θεσμό που στηρίζεται έμπρακτα από το Δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο, με στόχο την ενίσχυσή του και την εξεύρεση μόνιμης στέγης εκθέσεων φωτογραφίας.

  Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, συνεχάρη τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης, καθώς και καλλιέργειας συνεργασιών.

  «Mία φωτογραφία ζει, έχει ολόκληρη δική της δράση συνυφασμένη με τη ζωή του θεατή, όπως ένα φλουρί, ένα κρύσταλλο ή ένα γάντι είχε πει ο Ανδρέας Εμπειρίκος.

  Εικόνες, αντιλήψεις, παραδόσεις μεταφέρονται μέσα από το φακό των συμμετεχόντων σε τόπους δια-πολιτιστικής συνάντησης, όπως τα Ιωάννινα.

  Ο φωτογραφικός θεσμός Photometria έχει καταστήσει την πόλη των Ιωαννίνων έναν από τους πιο γνωστούς πανευρωπαϊκά φωτογραφικούς προορισμούς και στόχος του Δήμου Ιωαννιτών είναι η υποστήριξη του θεσμού, ώστε να ενισχυθεί.

  Η διοργάνωση αυτή, σαν ένας πόλος συσπειρώνει δραστηριότητες και ανθρώπους σε μία πόλη με πλούσια φωτογραφική παράδοση και αναδεικνύει τους ντόπιους καλλιτέχνες.

  Σε μια δύσκολη εποχή, μια εποχή προβληματισμού και αγωνίας, το Φεστιβάλ Photometria δίνει το έναυσμα για δημιουργία, για αποτύπωση» σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Ελισάφ.

  Ο υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού στο Δήμο Ιωαννιτών, Χρήστος Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για ένα Φεστιβάλ που εκπέμπει και παράγει έργο και κάνει την πόλη μας γνωστή εντός και εκτός συνόρων.

  Εκ μέρους του «Photometria», ο Παναγιώτης Παππάς ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και το Πνευματικό Κέντρο για την υποστήριξη του θεσμού, ενώ ακολούθως παρουσίασε το πρόγραμμα, το οποίο δεν στερείται της αίγλης και της ποιότητας των προηγούμενων διοργανώσεων παρά τα αυστηρά πλαίσια που επιβάλλει η πανδημία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Έλεγχος της καραντίνας με… διαφορά φάσης

  Μείζον ζήτημα για τα θετικά rapid tests στην Κακαβιά, με τα στοιχεία των ατόμων, να αποστέλλονται μετά από μέρες στην ΕΛ.ΑΣ για έλεγχο

  Ο φάκελος της Περιφέρειας για την οδική σύνδεση Ιόνια Οδός-Κακαβιά

  Ολοκληρωμένος φάκελος κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο 

  Αλλάζει το κέντρο της πόλης, προς δημοπράτηση νέοι κόμβοι

  Προς υλοποίηση τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Ιωαννιτών

  Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις γιορτές

  Την Παρασκευή αναμένεται το μήνυμα του πρωθυπουργού

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.