Δευτέρα 22.07.2024
More

  Ο πλούσιος κόσμος των πετρωμάτων σε Βίκο-Αώο

  Έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στον εκθεσιακό χώρο του Πολυχώρου «Δ. Χατζής»

  Μία μοναδική συλλογή φωτογραφιών που απεικονίζουν μέσα από το μικροσκόπιο τα πετρώματα του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου – Αώου, που έχει ενταχθεί στην Unesco, παρουσιάζει η έκθεση που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη στον εκθεσιακό χώρο του Πολυχώρου «Δ. Χατζής».

  Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων που εορτάζεται αυτήν την περίοδο σε όλα τα Γεωπάρκα της Ευρώπης, 94 στον αριθμό σε 28 συνολικά χώρες και διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ηπείρου, που είναι ο φορέας λειτουργίας του Γεωπάρκου, με την επιμέλεια και επιστημονική υποστήριξη μελών του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον εσωτερικό κόσμο των πετρωμάτων και να διαπιστώσουν την πλούσια γεωλογική ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει αυτήν την μοναδική περιοχή.

  Επιπλέον, όπως ανέφεραν ο Χαρητάκης Παπαϊωάννου από την Αναπτυξιακή Ηπείρου, ο Χρήστος Στεργίου, δρ Γεωλογίας του ΑΠΘ, αλλά και δύο υποψήφιες διδακτόρισσες στο Αριστοτέλειο, η έκθεση αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδειχθεί η σημασία των Γεωπάρκων και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους.

  Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 10 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά το πρωί (11.00 – 14.00) και το απόγευμα (18.00 – 21.00).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ