Σάββατο 27.11.2021
More

  Πρωτιά σε πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού

  Για τη Μαρία Γκοντού από το 4ο Λύκειο

  Το πρώτο βραβείο κέρδισε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Καν’ το ν’ ακουστεί» σε Ελλάδα και Κύπρο, το τραγούδι της Μαρίας Γκοντού, μαθήτριας του 4ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων με τίτλο «Όλοι μαζί πιο δυνατοί».

  Το τραγούδι που αναφέρεται στον εκφοβισμό γενικότερα και όχι μόνο στο σχολικό περιβάλλον, όπως και στα συναισθήματα που προκαλεί η μοναξιά στους νέους, επικράτησε των άλλων δύο διεκδικητών του πρώτου βραβείου, από σχολεία της Κύπρου και η ανακοίνωση του αποτελέσματος σκόρπισε χαρά και ενθουσιασμό στην μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα του 4ου Λυκείου.

  Όπως η ίδια είχε αναφέρει σε δηλώσεις της, πριν από λίγες ημέρες, δεν περίμενε, ότι το τραγούδι θα έφτανε σε αυτό το σημείο στο διαγωνισμό, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τους συμμαθητές της που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά της, όπως και στους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του σχολείου.

  Εξαιρετικό είναι στο μεταξύ και το βίντεο κλιπ που γυρίστηκε στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας, όπου λειτουργεί το 4ο Λύκειο, με πρωταγωνιστές τους συμμαθητές της Μαρίας Γκοντού.

  Εκτός από τον μαθητή της Γ’ Λυκείου Χρήστο Βαλερά, που ήταν στην κιθάρα, στο βίντεο κλιπ συμμετέχουν οι Ηλιάνα Βάββα, η Μυρτώ Δασούλα, ο Βύρωνας Ηλίας, ο Άκης Καραμήτρος, η Αφροδίτη Μήτρου, ο Άγγελος Μπότσιος, ο Στέργιος Μπουσβάρος, ο Παναγιώτης Στάμος και η Ναταλία Σταύρου. Την ηχογράφηση έκανε ο Αχιλλέας Καλαντζής και τη διεύθυνση για το βίντεο κλιπ είχε ο Μενέλαος Συκοβέλης.Τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος συνδιοργανώνουν το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπ. Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ