Κυριακή 21.04.2024
More

  «Οιδίπους Τύραννος» στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης

  Τον «Οιδίποδα Τύραννο», την τραγωδία του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, παρουσιάζουν σε μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα τα Αθηναϊκά Θέατρα σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

  Σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο θέατρο Δωδώνης, στα Γιάννενα, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, (21.30), , ενώ θα παρουσιαστεί και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου, για να συνεχίσει αμέσως μετά σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Λιγνάδης στο ρόλο του Οιδίποδα και η Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Ιοκάστης. Στη σκηνή μαζί τους ο Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), ο Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), ο Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος) κι ένας χορός 10 επιπλέον ηθοποιών και μουσικών.

  Αγορά εισιτηρίων: Viva.gr, Κιόσκι Κεντρικής Πλατείας (Ώρες: 12.00 – 15.00 και 19.00 – 21.30). Πληροφορίες: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ: 2651025670, ώρες γραφείου).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ