Τρίτη 16.04.2024
More

  Γνωρίζοντας «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού»

  Με την κυκλοφορία ήδη της τρίτης έκδοσής του το βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Πάσχου, «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2022 κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση στο αναγνωστικό κοινό.

  Μάλιστα, το ενδιαφέρον για το βιβλίο που αποτελεί μία αυτοβιογραφική νουβέλα όπως ο ίδιος λέει, καθώς μιλά για την πορεία του στα σχολεία των δεκαετιών του 1960 και του 1970 όταν η δυσλεξία ήταν αδιάγνωστη, περνά πλέον και σε μικρότερες ηλικίες, όπως ακριβώς έγινε το απόγευμα της Τετάρτης με την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων. Ο συγγραφέας αλλά και μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία και να μιλήσουν στο κοινό για το περιεχόμενο του βιβλίου, όπως και να διαβάσουν αποσπάσματα από αυτό, αντίστοιχα.

  Το βιβλίο των 90 σελίδων εμπεριέχει μία σειρά περιστατικών, γεγονότων, εμπειριών του συγγραφέα που σε μία εποχή που ακόμη και ο όρος της δυσλεξίας ήταν άγνωστος, προσπάθησε και εν τέλει κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στα προσωπικά του «θέλω» και τις επιδιώξεις ή τις απαιτήσεις της κοινωνίας από τον ίδιο.

  Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» έχει ανέβει ήδη στο θεατρικό σανίδι στην Αθήνα από τις αρχές Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία του Ντίνου Ψυχογιού με τον Δημήτρη Μαμιό να ερμηνεύει τον πρωταγωνιστή της ιστορίας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ