Δευτέρα 08.08.2022
More

  «Τα λύτρα» του Πάνου Αμυρά στα Ιωάννινα

  Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο Δήμος Ιωαννιτών πραγματοποίησαν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Πάνου Αμυρά  “ΤΑ ΛΥΤΡΑ” το απόγευμα της Παρασκευής στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

  Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γ. Καψάλης,
  η νομικός και ποιήτρια, Πηνελόπη Μαρνέλη και ο Πάνος Αμυράς.

  Τον πρόλογο έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.

  Το βιβλίο

  Σεπτέμβριος 1943

  Οι πρώτες φλόγες του Εμφυλίου τυλίγουν τη χώρα. Υπό μυστη­­ριώδεις συνθήκες εξαφανίζονται η εξάχρονη κόρη Γερμανού ανώτατου διπλωμάτη και ο πεντάχρονος γιος της Ελληνίδας υπηρέτριάς του. Η Αθήνα συνταράσσεται από τη διπλή απαγωγή.

  Ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης, που έχει επιστρέψει στην Ελλάδα με νέα ταυτότητα και διαλυμένη ζωή, αναλαμβάνει μια αποστολή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των επιχειρήσεων των Συμμάχων στη Μεσόγειο. Τα σχέδιά του, όμως, θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο, καθώς θα υποχρεωθεί να διεισδύσει στα άδυτα της Ειδικής Ασφάλειας για να εξαρθρώσει κυκλώματα προδοτών και να εξιχνιάσει την υπόθεση απαγωγής των παιδιών.
  Με τη βοήθεια μιας γυναίκας, ο Αγραφιώτης θα συνδεθεί με μυστικές πατριωτικές οργανώσεις της Αθήνας, θα περιπλανηθεί στα βουνά του Εμφυλίου και θα προσπαθήσει να μείνει αλώβητος μέσα στη «φωλιά του κακού» για να σώσει ανθρώπινες ζωές χωρίς να χάσει την ψυχή του.

  Μια διαρκής μάχη μεταξύ ευσυνειδησίας και προδοσίας, πατριωτισμού και ήθους, μα πάνω από όλα του ανθρωπισμού απέναντι στη θηριωδία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ