Τετάρτη 24.04.2024
More

  1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ- Κωπηλασία στο Κλειστό Γυμναστήριο!

  Στόχος η παρουσίαση του αθλήματος της Κωπηλασίας στους μαθητές

  Το 1ο Γυμνάσιο και συγκεκριμένα τον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του σχολείου, επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες, ο πρωταθλητής της Κωπηλασίας, Β. Νταλαμάγκας, με στόχο να παρουσιάσει στους μαθητές το άθλημα της Κωπηλασίας.

  Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής έφερε μάλιστα στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου και ένα εργόμετρο κωπηλασίας (προσωμοίωση βάρκας).

  Αρχικά έγινε στους μαθητές ιστορική αναδρομή και παρουσίαση του αθλήματος το οποίο στην πόλη των Ιωαννίνων, έχει ιστορία πάνω από 60 χρόνια, έχοντας αναδείξει παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες.

  Στη συνέχεια κάθε παιδί είχε τη δυνατότητα να ανέβει στο εργόμετρο και να διανύσει μια απόσταση 100m έχοντας αντίπαλη βάρκα σε προσωμοίωση.

  Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό μιας και οι μαθητές, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ποιός ξέρει ίσως να είναι οι μελλοντικοί πρωταθλητές – ολυμπιονίκες από την πόλη μας.

  Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία των γυμναστών και της Διεύθυνσης του σχολείου, ενώ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το εργόμετρο, δοκίμασε και ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου, Γιώργος Πλεύρης, αλλά και οι γυμναστές.

  * Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα του 1ου Γυμνασίου στο Facebook

   

  Βασίλης Λούπας

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ