Σάββατο 13.07.2024
More

  Ακραία ζέστη: Συμβουλές για να περιορίσουμε τις συνέπειες στον οργανισμό

  Ο ανθρώπινος οργανισμός καταπονείται σημαντικά από την παρατεταμένη ζέστη, επιβεβαιώνουν πνευμονολόγοι, συμβουλεύοντας για το πώς να συμπεριφερόμαστε το επόμενο διάστημα.

  Καθώς η ζέστη στη χώρα αναμένεται να παραμείνει πολύ έντονη το επόμενο διάστημα, είναι κρίσιμης σημασίας ο οργανισμός να μην καταπονείται πέραν του απαραίτητου, τόσο στην πόλη όσο και στη θάλασσα. Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, είναι σημαντικό να περιορίσουμε την έκθεση του οργανισμού στον ήλιο, προσαρμόζοντας τις μετακινήσεις μας σε ώρες που δεν είναι οι θερμότερες της ημέρας.

  Ο ίδιος συμβουλεύει να έχουμε πάντα μαζί μας νερό, ώστε να πίνουμε συχνά, μικρές ποσότητες και να διατηρούμε τον οργανισμό ενυδατωμένο και να αναπληρώνουμε την υγρασία που χάνεται από την εφίδρωση. Ο κ. Βασιλακόπουλος επισημαίνει ότι εφόσον το κλιματιστικό έχει πρόσφατα καθαριστεί ως προς τα φίλτρα του, τότε η χρήση του είναι άφοβη και μάλιστα επιβάλλεται αυτή την περίοδο του χρόνου – αρκεί να μην είναι ρυθμισμένο σε ακραίες τιμές.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ