Κυριακή 25.10.2020
More

  Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια μετά την πτώση των βάσεων στα ΑΕΙ

  Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια εξετάζει το υπουργείο Παιδείας 

  Πρωτοβουλίες και αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξήγγειλε η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμεως μετά την μεγάλη πτώση των βάσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

  Οι βάσεις εισαγωγής κατέγραψαν πτώση στο 71,45% των σχολών, ενώ στο 42% των τμημάτων οι βάσεις του 2020 διαμορφώθηκαν κάτω από τα 10.000 μόρια, για τους υποψηφίους των ΓΕΛ που μετείχαν με το νέο σύστημα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ήταν 30%.

  Η υπουργός έκανε λόγο για «χρόνια παθογένεια» επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την δημιουργία νέων τμημάτων στην επικράτεια «χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας […] Θυμίζω ότι η κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί», ανέφερε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον τρόπο εισαγωγής και ότι ανάμεσα στις υπό συζήτηση λύσεις είναι να ορίσει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό.

  Ανέφερε πως ο διάλογος θα εντατικοποιηθεί και πως το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί «η λύση να είναι στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των πανεπιστημίων, όπως γίνεται σε τόσες χώρες στον κόσμο». Κατά την ίδια ακαδημαϊκός χάρτης πρέπει να διαμορφώνεται «στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων, στη βάση πραγματικών αναγκών της χώρας».

  «Οι αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει είναι από κάτω προς τα πάνω. Ξεκινήσαμε με νηπιαγωγεία και σχολεία. Τώρα πάμε σε επαγγελματική και τριτοβάθμια εκπαίδευση».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  30 νέα κρούσματα στα Γιάννενα- 39 στην Ήπειρο

  Συνολικά 39 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο. 

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων- 935 το τελευταίο 24ωρο

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας με 935 νέες μολύνσεις το Σάββατο.

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.