Σάββατο 25.03.2023
More

  Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για απάτη δήθεν ενημέρωσης στο σπίτι για τον κορωνοϊό

  Η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών για μία νέα απάτη με πρόσχημα την ενημέρωση για την επιδημία κορωνοϊού. 

  Σύμφωνα με καταγγελίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κοροναϊό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.

  Ωστόσο κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκε πως δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που να επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

  Όπως υπογραμμίζει η ΕΛ.ΑΣ, «πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης» και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

  Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 45 κρούσματα ενώ ένα άτομο είναι διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση. Εκατοντάδες επαφές έχουν ιχνηλατηθεί από τις υγειονομικές αρχές, σε μία τιτάνια προσπάθεια να καθυστερήσει η εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα. Οι αρχές ενημερώνουν καθημερινά για τις εξελίξεις και τα έκτακτα μέτρα.

  Ωστόσο σε καμία περίπτωση η ενημέρωση αυτή δεν γίνεται «πόρτα – πόρτα» και οι όποιες ανακοινώσεις μεταδίδονται με δελτία και συνεντεύξεις τύπου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ