Κυριακή 25.07.2021
More

  Ανοιχτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

  Το λιανεμπόριο ανοίγει, έπειτα από μία μακρά περίοδο απουσίας, λόγω lockdown

  Καταστήματα, κομμωτήρια και εμπορικά κέντρα έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους από χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

  Τις καθημερινές, το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 7 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ, λόγω του ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

  Η μετακίνηση για τα καταστήματα και τις αγορές σε μαγαζιά και εμπορικά κέντρα γίνεται είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033  είτε με το σχετικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός 2.

  Ο καταναλωτής έχει περιθώριο δύο ωρών για να πραγματοποιήσει κάθε εμπορική του συναλλαγή, με αφετηρία την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησής του, εκτός από τα κομμωτήρια.

  Το ωράριο λειτουργίας των κομμωτηρίων μπορεί να ξεκινά από τις 7 το πρωί προεραιτικά και υποχρεωτικά να τελειώνει στις 8 το βράδυ. Τα ραντεβού θα πρέπει να καταγράφονται σε ημερήσια λίστα την οποία θα συντάσσουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων με την έναρξη λειτουργίας τους. Οι επιχειρήσεις που θα «πιαστούν» με πελάτες χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού ή να μην τηρούν κατάλογο των ραντεβού της ημέρας που θα πρέπει να συντάσσεται κάθε πρωί με την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης τότε είναι αντιμέτωπες με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και 2.000 ευρώ για τη δεύτερη.

  Προαιρετικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση, την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και την επανεκκίνηση ορισμένων υπηρεσιών, που μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή (24/01), μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ.

  Ειδικότερα, η λειτουργία των καταστημάτων – σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή είναι προαιρετική με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως και τις 7 ή 8 το βράδυ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ