Κυριακή 04.12.2022
More

  Άνοιξε η ειδική σελίδα των ενστάσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα

  Με τις μηχανές στο φουλ τρέχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να κλειδώσουν το συντομότερο δυνατό οι αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα.

  Στόχος είναι ο αριθμός των δικαιούχων να προσεγγίζει ελαφρώς τις 300.000. Εφόσον κλειδώσουν οι νέες αλλαγές, οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται άμεσα αφού η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων κλείνει, με τα σημερινά δεδομένα, στις 26 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

  Έως την Παρασκευή το πρωί εγκρίθηκαν 219.537 αιτήσεις.

  Το κοινωνικό μέρισμα

  Ειδική σελίδα για ενστάσεις που αφορούν στην καταβολή του κοινωνικού μερίσματος άνοιξε στο koinonikomerisma.gr. Το Αίτημα Ένστασης υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης, σε περίπτωση μη έγκρισης.

  Όπως έχει γίνει γνωστό, τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία. Εξαιρούνται περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης.

  Για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα.

  Τα βήματα της αίτησης

  Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι ιδιαίτερα απλή μέσω της ιστοσελίδας www.koinonikomerisma.gr. Πατώντας την ένδειξη «είσοδος» o ενδιαφερόμενος καλείται να συναινέσει με τα εξής:

  – Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς τα δηλούμενα στοιχεία καθώς και συναίνεσης για τη λήψη φορολογικών δεδομένων που τηρούνται στην ΑΑΔΕ.

  – Ο αιτών φέρει την ευθύνη για τη συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN), ο οποίος είναι έγκυρος και ενεργός και στον οποίο είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος.

  – Ο αιτών συναινεί στο σύνολο των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και λοιπών ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν για την επιβεβαίωση των στοιχείων και της διαδικασίας έγκρισης.

  – Τυχόν έγκριση της αίτησης θα είναι ορατή από τον/τη σύζυγο ή το έτερο μέλος του συμφώνου συμβίωσης.

  -Στη συνέχεια καλείται να εισαγάγει τους κωδικούς (password και username) του Taxisnet.

  -Στο επόμενο στάδιο γίνεται η «αυθεντικοποίηση του χρήστη» όπου ο ενδιαφερόμενος καλείται να επιβεβαιώσει το εξής: «Με το παρόν δίνετε τη συγκατάθεσή σας ώστε η εφαρμογή «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ» να αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίζεται η ΑΑΔΕ».

  Πατάει την ένδειξη «αποστολή» και συνεχίζει.

  – Ακολούθως το σύστημα βγάζει αμέσως την απάντηση για το αν δικαιούστε ή όχι το κοινωνικό μέρισμα. Αν δεν το δικαιούστε, το μήνυμα είναι απορριπτικό. Αν το δικαιούστε, πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού.

  Sourcein.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ