Πέμπτη 01.12.2022
More

  Δράσεις για το οικοσύστημα και τον έλεγχο της λίμνης

  Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο του φορέα διαχείρισης λίμνης Παμβώτιδας.

  Ο πρόεδρος, Φ. Φίλιος, αναφέρθηκε στα θέματα που ήταν πολλά.

  «Είχαμε βάλει μεγάλους στόχους και ήρθαν αποτελέσματα από τους εργαζόμενους. Πρόκειται για διπλή επιτυχία, καθώς μιλάμε, πέρα από τα ΠΕΠ, συν ένα έργο leader για ενίσχυση του υλικού για περιβαλλοντική εκπαίδευση ύψους άνω των 35 χιλιάδων για καλύτερη ενημέρωση.

  Δεύτερον, εγκρίθηκε το πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) για πολλές δράσεις που ολοκληρώνονται το 2023. Δύο κεφάλαια, ένα για εμάς και ένα με συνεργάτες εξωτερικούς. Θα αντλήσουμε πληροφορίες και θα αναδείξουμε θέματα, αλλά και δράσεις για το οικοσύστημα και τον έλεγχο της λίμνης και στη περιοχή ευθύνης μας. Αλλάζοντας στόχους σε λιγότερο από ένα χρόνο είχαμε αυτά τα αποτελέσματα, κάτι που αποτελεί σημαντική επιτυχία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιος.

  Ο κ. Γοργόλης, είπε ότι ο φορέας έχει θετικό απολογισμό. «Είναι ένας χρόνος εργασίας και η έγκριση μας δίνει το μήνυμα ότι οι φορείς λειτουργούν. Είμαστε εδώ ενεργοί και δουλεύουμε».

  Η κα. Χιωτέλη αναφέρθηκε στα δύο προγράμματα. «Είναι μεγάλη χαρά η έγκριση του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, που αγγίζει το 1 εκ. και αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Τέσσερα πακέτα εργασίας είναι δράσεις για τη βελτίωση και διαχείριση για τα αποτελέσματα. Αποτελούν σημαντικά εργαλεία για τη λίμνη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ