Τρίτη 28.06.2022
More

  Δεν χρειάζεται να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο

  Η διοίκηση του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ) είχε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στο Υπουργείο Υγείας καθώς και με τον νέο Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Θεοχάρη Αθανάσιο.

  Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία», Στέφανος Τζιμογιάννης και στελέχη άλλων κέντρων.
  Τόσο ο Υφυπουργός όσο και ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης σχετικά με τη μη δυνατότητα προσλήψεων νέου προσωπικού κάτι το οποίο δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα σε πολλά από τα Κέντρα Πρόληψης, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους.

  Το Πανελλαδικό Δίκτυο παραμένει σταθερό στην άποψή του ότι το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να παραμείνει το ίδιο έχοντας άμεση πρόσβαση και επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς. Το Δ.Σ. του Δικτύου θεωρεί όμως ότι πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικότερα τα Κέντρα Πρόληψης. Τέλος, συζητήθηκε η αναγκαιότητα εκπόνησης ενιαίου εσωτερικού κανονισμού για τα Κέντρα Πρόληψης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ