Σάββατο 13.07.2024
More

  Δεν «βλέπει» ανθρώπινο χέρι ο πραγματογνώμονας πίσω από το θάνατο του χάσκι

  Επίθεση από άλλο ζώο/ άλλα ζώα διαπιστώνει για τον θάνατο του χάσκι από την Αράχωβα o Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρύτανης του εν λόγω πανεπιστημίου Νίκος Παπαΐωάννου.

  Το πόρισμα του πραγματογνώμονα καταρρίπτει έτσι το σενάριο ότι ο θάνατος του χάσκι από την Αράχωβα οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Όλιβερ ξεψύχησε από μεθαιμορραγικό σοκ από τραύματα, που δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά παραπέμπουν σε επίθεση από άλλο/άλλα ζώα.

  «Ως καθηγητής κτηνιατρικής και ως καθηγητής που διακονώ επιστημονικά το αντικείμενο της κτηνιατροδικαστικής, η όλη μου στάση απέναντι σε όλα τα περιστατικά σχετίζεται με την ευζωία των ζώων. Στο συγκεκριμένο περιστατικό κατέληξα στο πόρισμα το οποίο γνωρίζετε με βάση το υλικό που μου προσκομίστηκε από το αστυνομικό τμήμα Διστόμου, δηλαδή από φωτογραφιές και έγγραφα σχετικά με την υπόθεση. Άρα, η πραγματογνωμοσύνη μου και η επιστημονική μου άποψη εδράζεται σε αυτά τα στοιχεία και την οποία στηρίζω απόλυτα», δηλώνει στο newsit.gr ο κ. Παπαϊωάννου.

  Από την πλευρά της η ‘Εφη Γρανιτσιώτη, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ λέει στο newsit.gr: «Δεν πρέπει πρώτα να πάρει το πόρισμα η τεχνική μας σύμβουλος; Εμείς δεν έχουμε ενημερωθεί για το πόρισμα. Αν ισχύει αυτό το πόρισμα, υπάρχουν οι εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων, ενδεχομένως να υπάρξουν και οι μαρτυρίες και σε κάθε περίπτωση δεν θα το αφήσουμε».

  Κλείνει η προανάκριση

  Έτσι, μετά και πόρισμα του πραγματογνώμονα για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του Όλιβερ, η προανάκριση φαίνεται ότι κλείνει και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας η δικογραφία να υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

  Μάλιστα, στο συμπέρασμα ότι πίσω από την κακοποίηση του χάσκι δεν κρύβεται ανθρώπινος παράγοντας, φαίνεται να έχουν καταλήξει και οι αστυνομικές Αρχές.  Τα στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή τους τόσο από τις καταθέσεις μαρτύρων, όσο και από τις έρευνες που έκαναν, έδειχναν ότι ο Όλιβερ δέχτηκε επίθεση από αγέλη άγριων σκύλων.

   

  Πηγή: newsit.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ