Τετάρτη 24.07.2024
More

  Διακινούσαν και πουλούσαν λαθραία τσιγάρα

  Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

  Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 ημεδαποί και αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και εθνικό τελωνειακό κώδικα, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί ακόμα ένας ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας.

  Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν ενωθεί από τον Νοέμβριο του 2019 και δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων με  σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

  Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες, σε περιφραγμένο υπαίθριο χώρο επιχείρησης σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, να μεταφορτώνουν από όχημα τύπου VAN σε δύο οχήματα χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα.

  Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και σε έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα και στους χώρους της επιχείρησης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  · 44.400 πακέτα, με 888.000 τεμάχια τσιγάρα,

  · 2.375 συσκευασίες καπνού,

  · 5 οχήματα,

  · αναλογικός πομποδέκτης ενδοεπικοινωνίας με δύο φορητούς ασύρματους και

  · ατζέντα τσέπης με σημειώσεις-παραγγελίες διαφόρων καπνικών προϊόντων.

  Οι διαφυγόντες δασμοί για τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα εκτιμάται ότι  ανέρχονται σε 209.000 ευρώ.

  Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ