Κυριακή 24.10.2021
More

  Ενισχύεται ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων

  Ενισχύεται ο κλάδος των επιχειρήσεων των Τουριστικών Γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις  Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. από το υπουργείο Τουρισμού, όπως τονίζεται σε  σχετική ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.)

  Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΓΕΠΟΕΤ υπογράφεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου για τους μήνες Ιούλιο  και Αύγουστο.

  Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ποσό, πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα δοθεί ως αποζημίωση στις επιχειρήσεις Τουριστικών Γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. για τους δυο μήνες, που ο κλάδος επλήγη από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο, δηλαδή επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.

  Πρόκειται για μια μεγάλη ανακούφιση προς τις επιχειρήσεις του κλάδου μας και τους ανθρώπους της εργασίας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε για αυτό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος διαπίστωσε τις απώλειες του κλάδου και κατάφερε να  λύσει το πρόβλημα, όπως τονίζει η ΓΕΠΟΕΤ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ