Τετάρτη 24.07.2024
More

  «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ–ΕΠΙΧΕΙΡΩ» ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ -Μέχρι 15 Απριλίου οι αιτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση

  Θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

  Την επέκταση της προθεσμίας αιτήσεων μέχρι τις 15.4.2024, στις 18:00, για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Το πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ανέρχεται σε 176,75 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα αφορά κτίρια και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στους εξής τομείς:

  – Εμπόριο

  – Υπηρεσίες

  – Τουρισμός

  Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Εξοικονομώ Επιχειρώ», θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, μέσω της ηλεκτρονικής του πλατφόρμας. Οι ενδιαφερόμενες για ενίσχυση από το πρόγραμμα επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ.

  Ακόμα για την ένταξη στο πρόγραμμα, είναι απαραίτητη η υποβολή Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή/και Έκθεσης Ενεργειακού Ελέγχου, αναλόγως των επιλέξιμων παρεμβάσεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ