Δευτέρα 18.10.2021
More

  Η γάτα με τη σαγιονάρα- Το tweet της ΕΛ.ΑΣ. για την οδική ασφάλεια εν μέσω καύσωνα

  Η ανάρτηση που έκανε στο Twitter η Ελληνική Αστυνομία

  Η ζέστη είναι αφόρητη αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, λόγω του νέου κύματος καύσωνα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει την οδηγική συμπεριφορά μας, διαμηνύει η Ελληνική Αστυνομία.

  Η ΕΛ.ΑΣ. επιστράτευσε ένα GIF με γάτα που «οδηγεί» μια σαγιονάρα, για να στείλει μέσω Twitter ένα μήνυμα για την οδηγική ασφάλεια.

  «Όσο κι αν είναι αφόρητη η ζέστη, μην οδηγείτε με σανδάλια, παντόφλες ή ξυπόλητοι. Η οδηγική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας», ανέφερε στην ανάρτηση η Ελληνική Αστυνομία.

  Το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα συνεχίζεται και το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει ότι σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 42-44 βαθμούς Κελσίου.

  Το αίσθημα δυσφορίας θα είναι αυξημένο στα αστικά κέντρα, προειδοποιεί το Meteo. Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41-42 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα και την Ήπειρο από 18 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 38 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ