Κυριακή 25.07.2021
More

  Καραμανλής: «Δεν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις στα διόδια»

  Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, δήλωσε ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στα διόδια.  

  «Δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα διόδια γιατί απλούστατα δεν υπάρχει λόγος. Δεν θα βοηθούσε ούτε στην ανάπτυξη του τουρισμού μας, που το έχουμε ανάγκη, ούτε και άλλες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

  Στις ίδιες δηλώσεις του, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι θα λάβουν πίστωση όσοι είχαν αγοράσει κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν τις χρησιμοποίησαν, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί για τον κορωνοϊό. Όταν ανανεωθεί μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών που δεν χρησιμοποιήθηκε, θα πιστωθούν οι ημέρες για τις οποίες υπήρχε περιορισμός των μετακινήσεων, εξήγησε ο υπουργός.

  Ακόμη, δήλωσε ότι από την 1η Ιουνίου θα δοθεί επιπλέον έκπτωση 10% σε αυτούς που θα αγοράσουν νέα ετήσια κάρτα, πέρα από την όποια πίστωση θα δικαιούνται. Κάτι που γίνεται προκειμένου να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για αγορά καρτών απεριορίστων διαδρομών, σε μια περίοδο που έχουν μειωθεί δραματικά τα έσοδα του ΟΑΣΑ.

  Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι σήμερα είμαστε περίπου στο 30% σε σύγκριση με μια ημέρα προ κορωνοϊού. «Οι χρονοαποστάσεις τηρούνται και όπου υπάρχει ζήτημα είμαστε από πάνω για να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Έχει μπει το προστατευτικό πλαστικό, οι σημάνσεις εντός και εκτός των οχημάτων και βέβαια, υπάρχει και ο θεσμός του βοηθού επιβάτη, στους 45 σταθμούς ανταπόκρισης του μετρό με λεωφορεία ή άλλα μέσα του ΟΣΥ, που βοηθάει ώστε να μην προκαλείται συνωστισμός», δήλωσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ