Τετάρτη 29.03.2023
More

  Καύσωνας διαρκείας με 40°C μέχρι το τέλος του μήνα

  Καύσωνας και μάλιστα διαρκείας έρχεται από την Παρασκευή, 22 Ιουλίου σε πολλές περιοχές της χώρας

  Καύσωνας και μάλιστα διαρκείας έρχεται από την Παρασκευή, 22 Ιουλίου σε πολλές περιοχές της χώρας με το θερμόμετρο να ανεβαίνει ακόμα και δέκα μονάδες πάνω από τη μέση κλιματική τιμή της εποχής, σύμφωνα με το meteo.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου οι σχετικά ψυχρές αέριες μάζες που είχαν επικρατήσει πάνω από τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης, δίνουν σταδιακά τη θέση τους σε θερμότερες και στον καύσωνα. Έτσι η θερμοκρασία θα είναι έως και 10 περίπου βαθμούς πάνω από την μέση τιμή, δηλαδή το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40°C.

  Αποτέλεσμα θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας σε τιμές πάνω από τις συνήθισμένες για την εποχή. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινάει από σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα.

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η θερμή περίοδος αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ η θερμότερη μέρα θα είναι η Πέμπτη 28 Ιουλίου.

  Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση της απόκλισης της θερμοκρασίας από τις μέσες κλιματικές τιμές της εποχής σε ύψος 1500 μέτρων έως το βράδυ του Σαββάτου 30/07. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη.

  Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ