Δευτέρα 28.09.2020
More

  Με όρους η διάθεση χύμα τσίπουρου στην αγορά

  Αρκετά μεγάλη σύγχυση προκάλεσε στην αγορά και δη στα καταστήματα εστίασης, η πρόσφατη απόφαση του υπ. Ανάπτυξης σχετικά με τη διακίνηση και τη διάθεση χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς.

  Κάποιοι πηχυαίοι τίτλοι σε μεγάλα ενημερωτικά sites και σε εφημερίδες, προανήγγειλαν την απαγόρευση της διάθεσης και πώλησης στα καταστήματα εστίασης χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς, με τον πέλεκυ του προστίμου να φτάνει τα 1000 ευρώ για κάθε παράβαση που θα διαπιστωθεί. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική, καθώς τα χύμα προϊόντα τσίπουρου και τσικουδιάς αντίστοιχα

  θα εξακολουθήσουν να διατίθενται όπως και πριν, όχι όμως με την συγκεκριμένη επωνυμία. Τσίπουρο και τσικουδιά θα διατίθενται στους χώρους ομαδικής εστίασης και κατανάλωσης αποκλειστικά προσυσκευασμένα.

  Οι προσυσκευασίες αυτές μάλιστα για κάθε οινοπνευματώδες ποτό, όπως και για τα εμφιαλωμένα νερά, θα πρέπει να διατίθενται ακέραιες στον πελάτη και να αποσφραγίζονται παρουσία του.

  Αντίθετα όμως, προβλέπεται η διάθεση προϊόντων χύμα, όπως για το τσίπουρο ή την τσικουδιά, το οποίο όμως δεν θα φέρει αυτή την ονομασία, αλλά θα αναγράφεται υποχρεωτικά στον κατάλογο του καταστήματος, όπως και σε επιγραφή σε εμφανές σημείο του καταστήματος, ως «Προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων).

  Επίσης, όπως εξήγησε ο Π. Λυκίδης, πρόεδρος της τοπικής Ένωσης των τελωνειακών υπαλλήλων, εκτός της αναγραφής στους τιμοκαταλόγους, ότι το προϊόν είναι απόσταξης διήμερων αποσταγματοποιών, θα πρέπει να αναγράφεται και η χώρα προέλευσης και ο παραγωγός, που θα πρέπει να το έχει διαθέσει, με τιμολόγια πώλησης και όχι μόνο με τιμολόγιο αγοράς, από το κατάστημα, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

  Σύμφωνα με τον κ. Λυκίδη, έχουν ήδη ενημερωθεί από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές και τις υπηρεσίες, τα καταστήματα εστίασης στην περιοχή, ώστε να ακολουθούν την προβλεπόμενη διαδικασία, όπως όμως οφείλουν να ενημερωθούν και οι καταναλωτές.

  Υπάρχουν επίσης σύμφωνα με την απόφαση, συγκεκριμένοι όροι για τον τρόπο διάθεσης του χύμα προϊόντος, ενώ η υπηρεσία διενεργεί ελέγχους για την ακριβή εφαρμογή των προαναφερομένων. Στους δε παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ για κάθε παράβαση.

  Παράταση 6 μηνών για τους εκτελωνισμούς

  Στο μεταξύ, ένα δεύτερο ζήτημα που είχε προκαλέσει αναστάτωση στα Τελωνεία της χώρας, αλλά και στο καταναλωτικό κοινό, όπως και στις εταιρείες εμπορίας και τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, αυτό του γρήγορου εκτελωνισμού, δεν αντιμετωπίστηκε όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

  Τα συναρμόδια υπουργεία βρίσκονται σε διαβούλευση προκειμένου να συμφωνήσουν στο πλαίσιο των απαιτούμενων αλλαγών και με τις νέες κινητοποιήσεις των τελωνειακών, να επαπειλούνται, η πολιτική ηγεσία ζήτησε μία παράταση 6 μηνών από τους τελωνειακούς, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση στους εκτελωνισμούς και κυρίως θα μειώσει τους χρόνους αναμονής, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.