Δευτέρα 28.11.2022
More

  Πανεπιστημιακοί προσφεύγουν στο ΣτΕ κατά του νόμου για τα ΑΕΙ

  Η ΠΟΣΔΕΠ θα εξετάσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ένα σχέδιο δράσης, με βάση και τις αποφάσεις των συλλόγων

  Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών έχει προκαλέσει η ψήφιση του νόμου που αφορά στα ΑΕΙ.

  Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ που ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο νόμος πλαίσιο που ψηφίσθηκε το καλοκαίρι στη Βουλή, μετά από μια προσχηματική – όπως τη χαρακτηρίζει – διαδικασία διαβούλευσης, επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση της ότι «ο νόμος αυτός βρίσκεται στον αντίποδα της σύγχρονης και υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που έχει ανάγκη η νεολαία και η χώρα μας».

  Σημειώνει δε, ότι ενόψει της κατάστασης  που διαμορφώνεται με τις διαδικασίες εφαρμογής  του νέου νόμου -πλαίσιο και ειδικότερα με την έναρξη της διαδικασίας εκλογής νέων διοικήσεων σε αρκετά ΑΕΙ, η ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε να  προσφύγει στο ΣτΕ σχετικά με τη αντισυνταγματικότητα του νόμου 4957.

  «Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ θα εξετάσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ένα σχέδιο δράσης, με βάση και τις αποφάσεις των συλλόγων,  για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που δημιουργεί ο νέος νόμος, με σκοπό την υπεράσπιση του δημοκρατικού δημόσιου πανεπιστήμιου.

  Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ επίσης, εμπρός στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο οικονομικό επίπεδο και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την ελληνική κοινωνία,  διεκδικεί έκτακτα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των ΑΕΙ και μισθολογικές αυξήσεις» καταλήξει η ανακοίνωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ