Κυριακή 27.09.2020
More

  Πιο αυστηρό το πλαίσιο για τις ελληνοποιήσεις

  Ένα πολύ περισσότερο αυστηρό νομοθετικό αλλά και κυρωτικό σε ό,τι αφορά στις επιβαλλόμενες ποινές, πλαίσιο αναμένεται να καταθέσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
  Επίκεντρο του νέου νομοθετικού πλαισίου είναι η αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων στο γάλα, αλλά και στο κρέας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να συνεργάζεται στενά με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ενταχθούν και άλλα προϊόντα στον ελεγκτικό μηχανισμό για την αποφυγή των ελληνοποιήσεων όπως το μέλι και τα αυγά.
  Κομβικό σημείο της εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα Σέρκος Χαρουτουνιάν είναι η ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της χώρας.
  Γι΄αυτόν τον λόγο έχουν ήδη υπάρξει επαφές με το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς επίσης με συναρμόδια υπουργεία, για την αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα.
  «Εάν θες να κάνεις πραγματικούς ελέγχους, θα πρέπει να φυλάς τα σύνορα. Ο υπουργός κ. Βορίδης υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει με ελεγκτές τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχουμε κάθε λόγο να το πιστεύουμε, γιατί και στην κινητικότητα ζητούσαμε 75 άτομα και ήρθαν περισσότεροι από 200», σημείωσε ο κ. Χαρουτουνιάν που πρόσθεσε ότι οι πρώτες ανακοινώσεις για τον αριθμό των ελέγχων, των ευρημάτων, αλλά και οι κυρώσεις που θα επιβληθούν, θα γίνουν στο τέλος Φεβρουαρίου.
  «Στο εξής, κάθε δίμηνο θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των ελέγχων, το αποτέλεσμα αυτών και τις κυρώσεις που θα επιβάλλονται. Η τιμωρία των παραβατών είναι επιτακτική και ευελπιστούμε ότι με τα στοιχεία που θα έχουμε ανά μήνα για το προϊόν της φέτας με τους ελέγχους στα εργαστήρια, θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις ελληνοποιήσεις», σημείωσε ο κ. Χαρουτουνιάν.
  Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα σχολίασε με θετικό πρόσημο την σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της φέτας τονίζοντας πως οι ιδιοκτήτες των εταιρειών είναι οι πρώτοι θεματοφύλακες της προστασίας του προϊόντος ΠΟΠ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ανοιχτές προοπτικές για την επέκταση και εκτός Ηπείρου

  H Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου εμφανίζεται έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα για την επέκτασή της και εκτός των γεωγραφικών ορίων της Ηπείρου.

  Διασπορά κρουσμάτων σε ορεινό χωριό των Ιωαννίνων- Αύριο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

  Ανησυχία προκαλεί η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων των Ιωαννίνων, που παρουσιάζουν αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες

  315 νέα κρούσματα- Έξι στα Ιωάννινα

  315 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

  Ψυχρό μέτωπο: Στην Ήπειρο οι μέγιστες βροχοπτώσεις

  Ένα ψυχρό μέτωπο, που διασχίζει την Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά  

  Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια στα Λακκώματα

  Πλημμύρισαν υπόγεια πολυκατοικιών και καταστημάτων από τη σφοδρή βροχόπτωση

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.