Τρίτη 07.02.2023
More

  Προσωπικός γιατρός: Έρχονται αλλαγές, πώς θα συμμετάσχουν και ιδιώτες στον θεσμό

  Μία ακόμα δυνατότητα να ενταχθούν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού οι ιδιώτες δίνει το υπουργείο Υγείας.

  Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που είχαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Σύλλογος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των ιδιωτών στον θεσμό του προσωπικού γιατρού -ένα βασικό αίτημα που ικανοποιήθηκε.

  Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέθεσε τους όρους που επεξεργάζεται για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών ιατρών, στο νέο σύστημα. Όπως διευκρίνισε, βασική προϋπόθεση, αποτελεί η διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης στον προσωπικό γιατρό όλων των πολιτών.

  Σύμφωνα με την πρόταση που έθεσε υπόψη ο κ. Πλεύρης, θα δημιουργηθεί ένα μεικτό σύστημα, στο οποίο θα μπορεί να συμβληθεί ο ιδιώτης γιατρός με έναν μικρό αριθμό ασθενών (μίνιμουμ οι 857) και παράλληλα θα έχει το δικαίωμα να εγγράφει ιδιωτικά και άλλους ασθενείς, χωρίς περιορισμό, στους οποίους θα καθορίζει ο ίδιος το πλαίσιο των αμοιβών.

  Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα claw back και rebate στις αμοιβές των προσωπικών ιατρών καθώς επίσης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας περιορισμός στη συνταγογράφηση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ