Πέμπτη 18.04.2024
More

  «Πρώτη μέρα»… ξανά σε Γυμνάσια και Λύκεια

  Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των μαθητών

  Στις τάξεις επέστρεψαν από το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας που αποδέχθηκε την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

  Εξαίρεση αποτελούν μόνον οι μαθητές των Λυκείων στις χαρακτηρισμένες με «κόκκινο» χρώμα, περιοχές, ως επιδημιολογικά επιβαρυμένες, στις οποίες επαναλειτούργησαν μόνο τα Γυμνάσια.

  Η επιστροφή στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ήπειρο έγινε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, με ελάχιστες απουσίες μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικών. Όπως σημείωσε μάλιστα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου Κων. Καμπουράκης, στην Ήπειρο από τις αρχές Ιανουάριου και την επαναλειτουργία των μαθητών των Δημοτικών μέχρι και χθες, ήταν ελάχιστα τα προβλήματα με μόλις τρία τμήματα να έχουν τεθεί σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, λόγω κρουσμάτων, η οποία αναστολή όμως ολοκληρώθηκε και το σύνολο των μαθητών έχει επιστρέψει στις τάξεις.

  Αναφορικά με τη δυνατότητα ή τον σχεδιασμό που υπάρχει για να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς ή και μαθητές σε συνεργασία με τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, ο κ. Καμπουράκης ανέφερε, ότι τουλάχιστον για τους εκπαιδευτικούς βρίσκεται σε ισχύ η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας edu.testing, στην οποία μπορούν να δηλώνουν την αίτησή τους για να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ, ωστόσο σε κάποιες περιοχές, όπως στη Θεσπρωτία υπήρξε ήδη συμφωνία, ώστε να γίνουν εκατοντάδες τεστ σε συνεργασία της περιφέρειας Ηπείρου με τις ΚΟΜΥ.Τέλος, σε ό,τι αφορά τυχόν ελλείψεις ή κενά υπήρξαν ή διαπιστώθηκαν στην πορεία λόγω της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Καμπουράκης εξήγησε ότι η Οδηγία του υπ. Παιδείας είναι σαφής και αναφέρει, ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ