Δευτέρα 25.10.2021
More

  Ραγδαία η αύξηση νοσηλευομένων – Το σχέδιο μεταφοράς ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές

  Ανησυχητικά τα στοιχεία από τις μονάδες υγείας μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων 

  Ραγδαία η αύξηση των νοσηλευομένων τις τελευταίες ημέρες με τις μονάδες υγείας να ασφυκτιούν καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

  Με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι ασθενείς που νοσηλεύονται, αυξήθηκαν κατά 36% από 1.103 σε 1.503 ενώ οι διασωληνωμένοι κατά 34%, από 132 σε 177.

  Οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ και ΜΑΦ αυξήθηκαν κατά 33% τις τελευταίες 5 ημέρες φτάνοντας από 157 σε 209.

  Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, στις 27 Οκτωβρίου συνολικά οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 ήταν 922, ενώ χθες Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 1.503.

  Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη οι νοσηλευόμενοι στο διάστημα 27 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου αυξήθηκαν από 89 σε 397.

  Τα στοιχεία για τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι είναι πιο ανησυχητικά καθώς από 12 αυξήθηκαν σε 63.

  Υπενθυμίζεται ότι στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας τον περασμένο Απρίλιο, οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό ήταν 300.

  Σκέψεις του υπουργείου Υγείας είναι να μεταφερθούν από το ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλα νοσήματα στα δημόσια νοσοκομεία, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι μονάδες υγείας.

  Ήδη με τροπολογία που προώθησε στην Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προβλέπεται η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

  Εάν ωστόσο, η κατάσταση χειροτερέψει, σύμφωνα με το ethnos.gr, αναμένεται να μεταφερθούν και ασθενείς με covid-19 στον ιδιωτικό τομέα.

  Γι’ αυτό και ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προσδιορίσει την αποζημίωση των κλινικών αλλά και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στη σημερινή του συνεδρίαση.

  Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, στις ιδιωτικές κλινικές θα μεταφέρονται και ηλικιωμένοι ασυμπτωματικοί ασθενείς θετικοί στον κοροωοϊό, που χρειάζονται φροντίδα και νοσηλεία, στην περίπτωση που εξαντληθούν οι κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία ή για να αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ