Κυριακή 26.06.2022
More

  Συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

  Ο Λιγνάδης έφτασε στα δικαστήρια συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με τη δίκη να συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων

  Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς κατά συρροή ανήλικων και ενήλικων αντρών.

  Ο Λιγνάδης έφθασε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 8.00 το πρωί, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με τη δίκη να συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων. Στις 8 Απριλίου έγινε η εξέταση του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

  Ο 25χρονος σήμερα μάρτυρας καταγγέλλει ότι σε ηλικία 17 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση.

  Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην απόφασή του να προχωρήσει στην καταγγελία και ξέσπασε σε κλάματα:

  «Με ένοιαζε ότι είχε συμβεί ο βιασμός. Με ένοιαζε ότι δεν έπρεπε να μου συμβεί αυτό. Όλοι μου έλεγαν να μην πάω. Οι δικοί μου, οι φίλοι. Όλοι μου είπαν να μην πάω γιατί φοβόντουσαν τον κατηγορούμενο, όσα μπορούσαν να συμβούν στο δικαστήριο. Λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι σοβαρό, λες και ο βιασμός δεν είναι κάτι…».

  Περιέγραψε ως «πολύ βίαιο» το αδίκημα που καταγγέλλει ότι έγινε στο ξενοδοχείο και στην ερώτηση γιατί δεν αμύνθηκε, εξήγησε: «Δεν μπορούσα. Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν. Αυτό το σοκ που δεν μπορείς να κουνηθείς, το έχετε νιώσει ποτέ;».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ