Σάββατο 25.05.2024
More

  Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς-Πώς θα γίνονται

  Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στον ρυθμό που παρατηρείται στην εμβολιαστική διαδικασία.

  Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και την αναστολή από την εργασία τους όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, είπε ότι όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία-κλειδί, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου, τόσο θα αυξάνεται το ποσοστό.

  «Οσο περισσότεροι εμβολιαστούν, τώρα με τη μετάλλαξη Δέλτα, τόσο πιο ισχυρό το τείχος ανοσίας», σχολίασε, ενώ προσέθεσε πως οι εμβολιασμοί γίνονται με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. «AstraZeneca δεν φαίνεται να κινείται το εμβόλιο, εξαιρετικά χαμηλή η ζήτηση», εξέφρασε.

  «Εμείς είχαμε ένα πολύ καλό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Είμαστε πρωτοπόροι σε διάφορες πρακτικές», συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέροντας πως «σε άλλες χώρες ο εμβολιασμός έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας. Όλα τα εξετάζουμε όμως, ακόμα και εκστρατείες ενημέρωσης αλλά ο κόσμος είναι αρκετά ενημερωμένος ο κόσμος».

  Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

  Παράλληλα, ανέφερε πως τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ’ οίκον, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.

  Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε ότι θα αρχίσει να χορηγείται εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ η επιτροπή θα καθορίσει σε ποιους θα χορηγηθεί η τρίτη δόση στη συνέχεια, βασιζόμενη σε δύο παράγοντες, την απόσταση από τον εμβολιασμό και την ηλικία, προτάσσοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ