Κυριακή 11.04.2021
More

  87.000 έλεγχοι του ΕΟΔΥ έως τώρα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

  Τα στοιχεία των δράσεων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στα Ιωάννινα

  Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούν οι 15 Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟμΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και οι 5 ΚΟμΥ του συνοριακού σταθμού στην Κακαβιά, για το διάστημα 01.09.2021 έως και σήμερα, προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από χίλιες αποστολές (1.081) και έχουν διενεργήσει περισσότερους από 87.000 ελέγχους.

  Συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της περιοχής μας, ειδικά σχολεία, οικοτροφεία, ιχνηλατήσεις, δομές χρονίως πασχόντων, δειγματοληψίες πολιτών σε Νοσοκομεία, εργοστάσια, μαζικές δειγματοληψίες κ.α., ενώ καθημερινή είναι η παρουσία των κλιμακίων στο Τελωνείο της Κακαβιάς, διενεργώντας ελέγχους σε όλους όσους εισέρχονται στη χώρα.

  Οι δομές της περιοχής μας ελέγχονται με συνέπεια και υπευθυνότητα, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα σχετικά με τη συχνότητα επανελέγχων εργαζομένων και ωφελούμενων.

  Καθημερινά και τα σαββατοκύριακα, λειτουργεί σταθερό σημείο με δειγματοληψία ανοικτή για το κοινό, ώστε άμεσα να ελέγχεται όποιος πολίτης το επιθυμεί.

  Σταθερά σημεία ελέγχων υπάρχουν και στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας όπου ελέγχονται συνοδοί, ασθενείς και εργαζόμενοι των νοσοκομείων με τρία σταθερά σημεία σε κάθε νοσοκομείο.

  Οι ΚΟμΥ επίσης πραγματοποιούν ανοικτές δειγματοληψίες για το κοινό με τακτικά drive through και δράσεις σε πλατείες, κοινοτικά καταστήματα και αγροτικά ιατρεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να εξεταστεί δωρεάν. Ενδεικτικά αναφέρονται δράσεις μας στο Δήμο Λογγάδων, Καλπακίου, Μετσόβου, Ματσουκίου, Παρακαλάμου, Τζουμέρκων, Δωδώνης κ.α).

  Επίσης οι ΚOμΥ Ιωαννίνων-Κακαβιάς ελέγχουν καθημερινά με δύο βάρδιες τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς.

  Εξίσου καθοριστική είναι η συμβολή των ΚΟμΥ στον εμβολιασμό πολιτών που διαμένουν ή εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας, κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης, τόσο στην πόλη, όσο και την υπόλοιπη Ήπειρο και σε νησιά του Ιονίου. Συγκεκριμένα έχουν συμβάλλει στον εμβολιασμό ιδρυμάτων στην Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Λευκάδα και Κεφαλλονιά.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ