Παρασκευή 02.12.2022
More

  ΑΔΕΔΥ: Κανένας σχεδιασμός για τη μετακίνηση των πυροσβεστών

  Στήριξη των πυροσβεστών από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

  Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Χρ. Γρίβας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπάλληλων Ηπείρου, Βασ. Βράστο. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την μετακίνηση συναδέλφων στη Αχαΐα για αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

  Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ:

  «Δυστυχώς, αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός για τη μετακίνηση τους-για μια ακόμη φορά- με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης να είναι τριτοκοσμικές.

  Δεν είναι δυνατόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να αντιμετωπίζει με αυτούς τους όρους τον Πυροσβέστη. Οι συνθήκες αυτές τον εξαντλούν σωματικά και ψυχικά με αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση κατά την κατάσβεση.

  Καλούμε την Κυβέρνηση και την Φυσική Ηγεσία της Πυροσβεστικής, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή μετακίνηση των Πυροσβεστών με κατάλληλα λεωφορεία -που δυστυχώς δεν τα έχουν προμηθευτεί-, και την διαμονή τους σε ξενοδοχειακές δομές, όπου θα τους παρέχονται όλα όσα έχουν ανάγκη για να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους.

  Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και η Ένωση Πυροσβεστικών Υπάλληλων Περιφέρειας Ηπείρου, δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτές τις πρακτικές και θα πάρουν όλα τα αναγκαία μετρά προς αυτήν την κατεύθυνση».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ